Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Lekla se přebíhající srnky, auto sešrotovala o strom

Policisté šetří nehodu, ke které došlo v pondělí navečer na silnici třetí třídy ve směru od Nové huti na Horní Světlou Českolipsku. Řidičce vběhla do cesty srnka, žena se lekla a narazila do stromu.

„Žena za volantem okamžitě propadla panice a strhla řízení vpravo, čímž se stalo, že vyjela ze silnice a nabourala do vzrostlého stromu. Měla přitom velké štěstí, že při nárazu do silného kmene neutrpěla žádné zranění. Na autě zůstala škoda za nejméně 80 000 korun,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté připomínají několik zásad při setkání se zvěří. „Jestliže na silnici zaregistrujeme lesní zvěř na větší vzdálenost, opatrně zastavíme a světla přepneme na tlumená. Můžeme se i pokusit zvíře vyplašit troubením, to se nám ale nemusí vždy povést,“ uvedla mluvčí.

Podle ní by také v lesních úsecích měli řidiči preventivně snížit rychlost. „Pokud nás zvíře překvapí tak, že nám skočí před auto na krátkou vzdálenost, neměli bychom se snažit střetu vyhnout tím, že strhneme řízení vpravo nebo vlevo, obojí je velmi riskantní. Optimální je, dupnout na brzdu. Noha přitom musí být zapřená o brzdu a volant držíme pevně ve směru jízdy,“ popsala Baláková.

Podle ní musí řidiči při srážce se zvěří vždy volat policii.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, srnka, zvěř, českolipsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lekla se přebíhající srnky, auto sešrotovala o strom  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.