Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Syn nechal svoji matku ležet ve vlastních výkalech. Pomohli až jiní

Otřesný případ naprosté nevšímavosti syna o matku zaznamenali policisté v České Lípě. Vše přitom začalo běžným oznámením na linku městské policie, kam volala žena s obavami o zdravotní stav své sousedky.

Při telefonátu na operační středisko starší žena vyjádřila obavy o zdraví sousedky, kterou slyší naříkat přes zavřené dveře. Hlídka proto zkontaktovala syna, který bydlí s matkou ve společné domácnosti,“ popsala začátek dění mluvčí Městské policie v České Lípě Eva Vlastníková.

Muž strážníkům po telefonu tvrdil, že matku bolí záda, ale prý už volal rychlou záchrannou službu. Strážníci si ale tuto informaci okamžitě ověřili a zjistili, že to není pravda a sanitu muž nevolal. S ohledem na závažnost oznámení přivolali nejen zdravotníky, ale také kolegy z Policie České republiky, rovnou do bytu, kde měla žena naříkat.

Zatímco syn postával opodál, ostatním obraz seniorky ležící na zemi ve vlastních výkalech vyrazil dech. Okamžitě se ujali péče o ženu, která slabým hlasem prosila o pomoc. Zdravotnice se strážnicí ženu omyly, ošetřily jí proleženiny a opruzeniny a po celou dobu se ji snažily vlídnými slovy uklidnit. Všichni společně pak ženu vynesli do sanitky, která ji převezla do nemocnice,“ přiblížila další sled událostí mluvčí.

Ještě na místě si věc převzali kriminalisté Policie ČR, kvůli podezření na spáchání trestného činu. Povedený synek se tak bude za svou nečinnost zodpovídat.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Česká Lípa

Štítky městská policie, zanedbaná péče, pomoc, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Syn nechal svoji matku ležet ve vlastních výkalech. Pomohli až jiní  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.