Počasí dnes29 °C, zítra24 °C
Středa 31. července 2024  |  Svátek má Ignác
Bez reklam

Pár okrádal místní i rekreanty na Mácháči. Zadržený muž je patnáctkrát soudně trestán

Partnerský pár z Mostecka během dovolené u Máchova jezera okrádal místní i rekreanty. Policisté už dvojici obvinili z tří přečinů. Není to poprvé, co se dostali do konfliktu se zákonem. Ženu soud v německém Chemnitzu odsoudil v roce 2022 za opakované krádeže v Sasku a muže české soudy za různorodou kriminální činnost potrestaly už patnáctkrát, navíc mu z posledního odsouzení ještě nevypršela podmínka.

Ke krádežím na Máchově jezeře docházelo na konci června. „Zatím víme, že v jejich rukách skončil na pláži odložený batoh s osobními věcmi a platební kartou jednoho mladého muže, a nebo oblečení, kosmetika, karimatka a dokonce i spodní prádlo patřící v kempu ubytované slečně, které za bílého dne vnikli do stanu. Také odcizili ze zahrady rodinného domu v Doksech dražší horské jízdní kolo, to pak prodali do zastavárny v Mladé Boleslavi. Dokští policisté je usvědčili z krádeží věcí s celkovou škodou pohybující se v řádu desítek tisíc korun. Část lupu se jim u nich podařilo zajistit a vrátit majitelům,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Dvaačtyřicetiletý muž a čtyřiadvacetiletá žena jsou teď obviněni ze tří přečinů. „Povedení rekreanti se už zodpovídají z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ dodala Baláková.

Ta zároveň vysvětlila, jak nedávat podobným zlodějům šanci. „Na pláž si neberte žádné cennosti, pokud jste sami a chcete si zaplavat. Jakmile je opustíte, vytvoříte příležitost pro nenechavce, kteří vás o ně snadno připraví. Pokud rekreační rezort nabízí bezpečnostní schránky, určitě je využijte, a nebo choďte k vodě alespoň ve dvojici a v hlídání osobních věcí se střídejte. Jízdní kola a koloběžky si zajistěte kvalitním zámkem a auta parkujte na hlídaných parkovištích. Pamatujte také na to, že auto není žádný trezor,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Máchovo jezero, Policie ČR, krádež, recidivista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pár okrádal místní i rekreanty na Mácháči. Zadržený muž je patnáctkrát soudně trestán  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.