Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Pokus o vraždu mezi bezdomovci v Novém Boru: Dvaapadesátiletý útočník je již ve vazbě

V Novém Boru došlo v úterý 16. července k útoku nožem. Na svědomí ho má dvaapadesátiletý muž, který je již ve vazbě. Jak dnes informovala policie, soudce muže do vazby poslal v pátek 19. července.

Událost se stala krátce po 18. hodině v parku v centru Nového Boru. „Zde napadl nožem 52letý muž svého 36letého známého a způsobil mu zranění, které si vyžádalo letecký transport do nemocnice a následnou hospitalizaci. Muže důvodně podezřelého z tohoto útoku zadrželi policisté téhož dne kolem 18.35," informovala dnes policejní mluvčí Ivana Baláková. 

Následující den ho vyšetřovatel služby kriminální policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu a podal státnímu zástupci podnět k jeho vazebnímu stíhání. Muž do vazby putoval v pátek 19. července odpoledne. Proč k činu došlo, je teď předmětem vyšetřování. „Obviněný i poškozený se pohybovali v novoborské komunitě bezdomovců," dodala Baláková. 

V letošním roce jde v Libereckém kraji o pátou událost kvalifikovanou jako zločin vraždy. Jedna z nich byla dokonaná a další čtyři proběhly ve stadiu pokusu. „Ve všech případech vražd jsme zahájili trestní stíhání osob, které z jejich spáchání důvodně podezříváme," shrnuje mluvčí policie. 

Ohodnoť článek

Foto Policie Libereckého kraje

Štítky napadení, pokus, vražda, vazba, Nový Bor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokus o vraždu mezi bezdomovci v Novém Boru: Dvaapadesátiletý útočník je již ve vazbě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.