Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Po ulici v Jablonci běhalo nahé dítě. Matka měla stěhovat

Asi šestiletý nahý chlapec se v sobotu pohyboval v prostoru křižovatky Pražská a Janáčkova v Jablonci. Na místě si jej všiml jeden z projíždějících řidičů, který u chlapce zastavil.

„Pan Č. oznámil operačnímu důstojníkovi, že je právě na křižovatce, po níž běhá nahé dítě. Narazil na ně, když křižovatkou projížděl. Dítě měl v tom okamžiku u sebe a marně hledal jeho rodiče,“ popsala mluvčí radnice Jana Fričová.

A tak na místo vyrazila hlídka. „Hlídka na místo dorazila neprodleně, pan Č. držel chlapce v náručí, ten byl bez zranění, klidný a neplakal,“ uvedl ředitel jabloneckých strážníků Michal Švarc. Jeho výpověď podle něj potvrdil také svědek.

Strážníkům se poté podařilo najít matku dítěte. „Ta se bránila tím, že údajně stěhovala domácnost z jednoho bytu do druhého ve stejném objektu a hocha na chvíli spustila z očí. V tom okamžiku podle ní musel vyběhnout z domu na ulici,“ dodala mluvčí. Jenže podle strážnice, která na místě zasahovala, se nejednalo o první takový případ.

Její obdobná „nepozornost“ byla v evidenci už od září loňského roku. „Matka je tak důvodně podezřelá ze spáchání přestupku, kdy jako osoba odpovědná za dítě je ponechala bez náležitého dozoru přiměřeného jeho věku, rozumové vyspělosti, popřípadě zdravotnímu stavu, a tím jej vystavila nebezpečí vážné újmy na zdraví. Proto bude oznámena na oddělení přestupků při jabloneckém magistrátu a dále na OSPOD při Městském úřadu Tanvald,“ doplnil Švarc. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se souhlasem MP Jablonec

Štítky městská policie, jablonec, nahé dítě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po ulici v Jablonci běhalo nahé dítě. Matka měla stěhovat  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.