Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Řidiče kontroloval speciální policejní autobus. Policisté odhalili desítky přestupků

Liberečtí policisté po čase pro dopravně bezpečnostní akci využili speciální neoznačený autobus. Z něj totiž vidí i do kabin nákladních vozů. I tentokrát vyrazili na silnice 13, 35 a D10. A celkem zaznamenali 35 přestupků.

„Policisté se především zaměřili na řidiče osobních i nákladních vozidel a autobusů, na způsob jejich jízdy, zakázané předjíždění nákladních vozidel v určitých úsecích pozemní komunikace, předměty bránící ve výhledu z vozidla, respektování dopravního značení, jízdu v jízdních pruzích, technický stav vozidel, plynulý dálniční provoz a v neposlední řadě se policisté věnovali odhalování řidičů pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek,“ uvedl preventista liberecké policie Libor Barták.

Dopravní policisté během této akce odhalili celkem 34 přestupků. „Patnáct řidičů během jízdy nepoužilo bezpečnostní pás. Sedm jich drželo za jízdy hovorové nebo jiné záznamové zařízení. Osm řidičů nerespektovalo dopravní značení a u dvou vozidel policisté zjistili nevyhovující technický stav. Jeden řidič si nezajistil převážený náklad a další řídil vozidlo bez řidičského oprávnění,“ dodal.

Policisté za 33 přestupků rozdali pokuty za 60 500 korun, jeden pak předali správnímu orgánu. „Kontroly s využitím služebního autobusu budou probíhat i v následujících měsících, s cílem zvýšit úroveň dodržování pravidel silničního provozu a tím i pozitivně ovlivnit jednání účastníků silničního provozu,“ uzavřel Barták.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, autobus, kontroly

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Chytil-FOTO-FILM

Souhlasím s podporou záchytných parkovišť pro kamiony, při povinné přestávce musí parkovat i na místech výjezdů a vjezdů na pumpy, což je dosti nebezpečné, ale asi levnější pokuta než překročení jízdního času. Každopádně doporučuji si vzít příklad z Polska, kde mají opravdu veliké odstavné parkovací plochy pro kamiony a navíc vždy informace o obsazenosti nejbližších 3 parkingů, takže řidič dopředu ví, kam asi může dojet a zastavit. A co se týká kontroly řidičů, tak spíš cajk, občas vidím neuvěřitelné věci, např. jeden řidič TIRu u volantu pololežel a volant ovládal nohama....

Pátek, 23. srpna 2024, 14:48Odpovědět

Lukyn Kretek

Kdyby se raději policisté zaměřili spíše na to, aby řidiči z povolání měli kde parkovat a udělat bezbečnostní přestávku jak nařizuje aetr řidičů. Ne, místo toho budou dělat tyhle akce které stejně nikam nevedou.. Parkování pro lkw je globální problém, jenže v cz je to velice vážný problém.

Pátek, 23. srpna 2024, 09:20Odpovědět

Tomáš Benda

A co s tím má policie společného? To je má jít stavět?

Pátek, 23. srpna 2024, 15:13Odpovědět

Řidiče kontroloval speciální policejní autobus. Policisté odhalili desítky přestupků  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.