Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Policisté se zaměřili na cyklisty i to, jak je předjíždí auta. Deset jezdců bylo pod vlivem alkoholu nebo drog

Minulý týden proběhla v Libereckém kraji policejní akce zaměřená na cyklisty, ale i na řidiče, zda cyklisty správně předjíždějí. A policisté rozhodně měli co řešit.

„Dopravní policisté prováděli kontroly cyklistů, sledovali, zdali dodržují zákaz jízdy po chodníku, nekonzumují před, nebo během jízdy alkoholické nápoje a jiné návykové látky a v neposlední řadě policisté kontrolovali i technický stav jízdních kol. Kontrolám neunikli ani řidiči motorových vozidel, u kterých se policisté zaměřili především na správné předjíždění cyklistů,“ potvrdil preventista liberecké policie Libor Barták.

Policisté během těchto kontrol zjistili 35 přestupků, v 16 případech cyklistů. „Čtyři požili před, nebo během jízdy alkohol a šest cyklistů bylo pod vlivem jiných návykových látek. Policisté tato přestupková jednání oznámili příslušnému správnímu orgánu. Ostatním cyklistům udělili za menší prohřešky pokuty na místě v celkové hodnotě 1900 korun,“ dodal.

Přestupky týkající se drobných nedostatků v technickém stavu jízdních kol většinou řešili policisté domluvou a edukací cyklistů. „Řidiči motorových vozidel se nejčastěji dopouštěli přestupků týkajících se nevyhovujícího technického stavu vozidla a způsobu jízdy. V neposlední řadě se dvou přestupků dopustili i chodci a jeden řidič motorového vozidla řídil bez řidičského oprávnění,“ uzavřel Barták.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, cyklisté, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté se zaměřili na cyklisty i to, jak je předjíždí auta. Deset jezdců bylo pod vlivem alkoholu nebo drog  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.