Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Dva chlapci vběhli do silnice. Mladšího srazilo auto, do nemocnice ho transportoval vrtulník

K vážné nehodě došlo v pátek v podvečer v České Lípě, kde dva chlapci ve věku šesti a sedmi let bez rozhlédnutí vběhli do silnice, kde zrovna projíždělo auto. Jeho řidič už nestihl zareagovat a mladšího chlapce srazil.

„Dva kamarádi ve věku 6 a 7 roků do jeho jízdní dráhy vběhli náhle a bez rozhlédnutí zprava ze Zoubkovy ulice, když projížděl z Okružní do Jáchymovské ulice. Starší z nich stačil silnici přeběhnout bez újmy na zdraví, ale mladší hoch už to nestihl. Přes intenzivní brždění řidiče se s autem střetl,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Chlapec při nárazu utrpěl středně těžké zranění, se kterým ho vrtulník transportoval na traumacentrum nemocnice v Ústí nad Labem.

Policie proto opět upozorňuje především rodiče malých dětí. „Vyzýváme rodiče, aby svým dětem neustále připomínali, jak je důležité se před přecházením silnice správně rozhlédnout a pohybovat se v ní se zvýšenou opatrností. Pokud si o tom s nimi nebudete povídat, zvyšujete tím pravděpodobnost toho, že na svou nepozornost mohou doplatit stejně jako šestiletý chlapec z České Lípy,“ dodala.

Policisté se ale obrací i na řidiče aut. „Aby se maximálně soustředili na dění na silnici, a dokázali tak alespoň včasnou reakcí zmírnit následky chyb, které děti v silničním provozu dělají,“ uzavřela.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, nehoda, česká lípa, vrtulník, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva chlapci vběhli do silnice.  Mladšího srazilo auto, do nemocnice ho transportoval vrtulník  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.