Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Řidič v Semilech se zřejmě nevěnoval řízení, najel na chodník a těžce zranil muže

Policie šetří dopravní nehodu, ke které došlo v neděli odpoledne v Semilech. Sedmašedesátiletý řidič nedaleko Riegrova náměstí najel na chodník, kde zrovna šlo několik lidí. Těžké zranění utrpěl osmačtyřicetiletý muž, auto srazilo také kočárek, který ale byl v tu chvíli jen náhodou prázdný.

„Řidič projížděl z lokality Cimbál k Riegrovu náměstí v Semilech, když na přímém úseku silnice v mírném klesání náhle vyjel vpravo na chodník, po kterém právě procházela skupinka lidí. Jeho vozidlo nejprve nabouralo do přenosné dopravní značky a potom srazilo osmačtyřicetiletého chodce, který utrpěl řadu zlomenin včetně dalších poranění, se kterými ho zdravotnická záchranná služba letecky transportovala na traumatologické oddělení Krajské nemocnice v Liberci. Lékaři označili jeho zranění za těžká,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Jen díky náhodě nebyla nehoda tragičtější. „Další obětí nehody mohla být 4letá dcerka těžce zraněného muže. Hyundai na chodníku najel i do jejího sportovního kočárku golfu a poškodil ho. V inkriminovanou dobu byl naštěstí prázdný, protože z něj dívenka před kolizí slezla a šla se svými rodiči pěšky. Ti se právě se svou rodinou a přáteli vraceli domů z nedělní bohoslužby,“ dodala mluvčí.

Policisté už v případu zahájili úkony trestního řízení pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, které si vzhledem k závažnosti následků převezme služba kriminální policie a vyšetřování. „Řidič pod vlivem drog ani alkoholu nebyl. Na základě zajištěných důkazů ho důvodně podezříváme z toho, že se při jízdě plně nevěnoval řízení,“ uzavřela Baláková.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, nehoda, semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič v Semilech se zřejmě nevěnoval řízení, najel na chodník a těžce zranil muže  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.