Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brutální "řezník" zabil koně na pastvině kvůli kusu masa

Podobně brutální případ utýrání zvířete policisté z Českolipska asi jen tak nepamatují. To, co pod rouškou tmy v noci na sobotu udělal neznámý tyran jezdeckému koni v obci Kravaře, nemá obdoby. Kdosi proměnil soukromou pastvu na jatka a za živa z koně odřezal několik kilogramů svaloviny.

„Pachatel zřejmě koně přilákal k sobě na suché rohlíky, které na místě činu zůstaly poházené po zemi, a potom na něj surově  zaútočil,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková. To, co podle policejního šetření následovalo, je jen pro silné povahy.

„Nejprve mu uvázal kolem krku smyčku, která ho rdousila a pak mu podřízl hrdlo. V době, kdy kůň ještě žil, mu vrazil do řitního otvoru kůl a stahoval z něj kůži a odřezával z něj maso,“ dodala k otřesnému případu mluvčí.

Neznámý „řezník“ si nejspíš přišel pro maso a při jeho činu ho někdo vyrušil. Stačil si odnést zhruba jen tři kilogramy svaloviny.

Kdo mohl něco takového provést bezbrannému zvířeti? Tuhle otázku si teď pokládá nejen majitel koně, ale také policisté, kteří se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. „Je možné, že pachatele při jeho činu někdo vyrušil. Policisté uvítají veškeré informace, které by s případem mohly jakkoliv souviset. Má-li někdo k této nešťastné události co říci, může kontaktovat jakoukoliv služebnu policie linku 158,“ uzavřela mluvčí.

Pachatel si v případě dopadení může odsedět až tři roky za mřížemi za týrání zvířat.

Štítky maso, okres Česká Lípa, Kravaře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Šobej

Hajzl jeden, takový odpad nemá právo na život. Ne zavřít, ale umlátit takovou zrůdu....

Úterý, 2. června 2015, 10:06Odpovědět

Brutální "řezník" zabil koně na pastvině kvůli kusu masa  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.