Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Úředník nechal poslat peníze klientky na účet své dcery

Podvod, který prostě musel prasknout, může stát čtyřiačtyřicetiletého Jablonečáka až pět let za mřížemi. Muž totiž před necelým rokem, kdy byl ještě zaměstnancem stavební spořitelny, doporučil jedné z klientek vypovědět smlouvu a investovat peníze na jím určený účet. Až později se ukázalo, že šlo o bankovní účet jeho dcery.

„Po jejím souhlasu s tímto investováním jí předložil k podpisu smlouvu, ve které bylo následně v bianko kolonce ručně dopsáno číslo účtu patřící jeho nezletilé dceři. Peníze klientky stavební spořitelny byly poukázány právě na tento účet, ke kterému má obviněný jako zákonný zástupce a disponent s finančními prostředky přístup,“ řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Ženu tak podvodník obral o 50 tisíc korun. „Obviněnému nyní vzhledem k výši způsobené škody hrozí za spáchání uvedeného trestného činu trest odnětí svobody až na pět let,“ uzavřela Sochorová.

Štítky peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úředník nechal poslat peníze klientky na účet své dcery  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.