Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policejní razie v centru Liberce odhalila varnu pervitinu

Nepořádek, všudypřítomné chemikálie a zápach – to čekalo na policisty z Toxi týmu a pořádkové policisty při razii proti třem narkomanům v jednom z bytů v centru Liberce, v němž bezmála rok vyráběli pervitin. Po celou dobu je sledovala policie, která před nedávnem zakročila a vařiče pervitinu pozatýkala.

V bytě bydlel devětačtyřicetiletý muž se svou jednatřicetiletou družkou a padesátiletým kamarádem. Právě ten se do jejich bytu před rokem nastěhoval a začal u nich doma vyrábět pervitin. Dvojici přišel kamarád velmi vhod. Jak žena, tak i muž byli závislí na pervitinu a přistěhování kamaráda pro ně znamenal nejen stálý přísun potřebné dávky drogy, ale i přivýdělek z jejího prodeje.     

Nejstarší z mužů měl v bytě kompletní zařízení pro výrobu. "Tedy kromě chemikálií, léků s obsahem pseudoefedrinu a dalších příměsí, i podomácku vystavěnou varnu středního typu," sdělil vedoucí Toxi týmu Pavel Folprech. "Léky potřebné k výrobě pervitinu si obstarával v sousedním Polsku. Vlakem vždy dojel do Hrádku nad Nisou a do polské lékárny chodíval pěšky. Pak se stejnou cestou vracel „s nákupem“ zpět do Liberce," doplnil Folprecht.              

Právě padesátiletý muž byl výrobcem a pár, který ho doma ubytoval, mu částečně vypomáhal a podílel se na prodeji drog v ulicích města. Jejich odběratelé se dají počítat na desítky, vždy se jednalo o osoby starší 18 let.

„Kriminalisté trojici zadrželi, v bytě pak zajistili i varnu pervitinu s několika gramy vyrobené drogy. Té padesátiletý muž od října 2014, kdy se k dvojici přistěhoval, vyrobil zhruba 360 gramů. Vzhledem k tomu, že si za jeden gram účtoval tisíc korun, jeho roční výdělek mohl dosahovat bezmála čtyři sta tisíc korun,“ dodala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Všechny tři osoby nečekaný zásah policie v ranních hodinách překvapil. Partnerské dvojici hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let, nejstaršímu muži až desetiletý trest. „Tento muž není navíc policistům neznámý. V jejich síti uvízl již v roce 2009, kdy jej zadrželi rovněž v souvislosti s výrobou pervitinu,“ uzavřela mluvčí.

Foto Policie ČR

Štítky metamfetamin, Liberec, policie, droga, Polsko, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní razie v centru Liberce odhalila varnu pervitinu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.