Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté zabavovali kvízomaty. V rukou speciálního týmu jich skončilo dvacet

Provozovatelé kvízomatů na Českolipsku v říjnu zplakali nad výdělkem. Policisté totiž během akce pojmenované „VÝHRA“ zabavili 20 kvízomatů provozovaných v rozporu se zákonem ve čtyřech provozovnách. Podle mluvčí policie Vlasty Suchánkové je to první takováto akce v kraji. „Cíl byl jediný – kvízomaty. Právě ty byly identifikovány v součinnosti se specializovaným finančním úřadem na dvou místech na Českolipsku, a to v Novém Boru a ve Stráži pod Ralskem,“ řekla mluvčí.

Právě kvízomaty jsou trendem posledních měsíců. Jimi se provozovatelé pokouší o obcházení loterijního zákona, který dává obcím šanci regulovat videoterminály a výherní hrací přístroje. Provozovatelé automatů jim místo nich vozí takzvané kvízomaty.

A co je kvízomat? Vlastně nejde o nic nového, finta spočívá v tom, že před samotnou hrou musí hráč zodpovědět nějakou triviální otázku typu „Měla popelka čtyři oříšky?“ Tím se přitom herny i bary vystavují stejnému postihu, jako při provozování klasických videoterminálů nebo jiných výherních automatů.

I v tomto případě se jedná o nelegální postup provozovatelů těchto technických herních zařízení. Toto jednání může být posouzeno jako správní delikt či trestný čin. V případě trestného činu hrozí podle něj provozovateli trest odnětí svobody v délce až 10 let.

„Provozovatele nelegálního hazardu nehodláme v žádném případě tolerovat, jsme připraveni přitvrdit v jejich postizích,“ prohlásil dříve Ondřej Závodský, náměstek ministra financí pro oblast hazardu a majetku státu.

A to se podle všeho také děje. Policie v Libereckém kraji poprvé vzala kvízomaty útokem. „Policejní opatření bylo zaměřeno na fyzické zajištění všech technických zařízení, která jsou provozována bez patřičných povolení, finančních prostředků jako výnosů z trestné činnosti a dalších důkazů důležitých pro trestní řízení,“ uzavřela Suchánková.

Foto Policie ČR

Štítky okres Česká Lípa, Nový Bor, Stráž pod Ralskem, Ondřej Závodský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zabavovali kvízomaty. V rukou speciálního týmu jich skončilo dvacet  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.