Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté prošetřují smrt svého kolegy

Tragická událost zasáhla začátkem tohoto týdne policisty z Libereckého kraje. Jeden z jejich kolegů z České Lípy si při službě způsobil smrtelné zranění. Policie se s ohledem na rodinu rozhodla další informace neuveřejňovat. Podle nepotvrzených informací měl policista spáchat sebevraždu.

„Vedení policejního ředitelství ihned poskytlo rodině a příbuzným policisty psychologickou pomoc. Okolnosti a důvody této nepříjemné a pro rodinu velmi bolestivé události prošetřují kontrolní orgány Krajského ředitelství policie Libereckého kraje pod dozorem českolipského státního zastupitelství. V této souvislosti rovněž plně respektujeme rozhodnutí státního zastupitelství a nebudeme až do ukončení prověřování sdělovat již jakékoliv informace,“ řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

K tragické události, při které zemřeli policisté ve službě na území Libereckého kraje, došlo naposledy před necelým rokem. Při srážce kamionu a policejní dodávky u Doks na Českolipsku zemřeli 29. prosince 2014 dva policisté, další policista utrpěl těžké zranění. Řidič kamionu byl zraněn lehce.

„Ve služebním vozidle byli v době nehody tři policisté z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Dva policisté zemřeli na místě nehody a jeden policista byl s těžkým zraněním letecky transportován na traumacentrum Krajské nemocnice v Liberci,“ řekla tehdy k nehodě mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Policisté jeli na hraniční přechod Petrovice převzít od německých kolegů pro účely trestního řízení osobu, na kterou byl vydán evropský zatýkací rozkaz.

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, Liberecký kraj, rodina, Česká Lípa, Státní zastupitelství ČR, Krajská nemocnice Liberec, okres Česká Lípa, Doksy, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté prošetřují smrt svého kolegy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.