Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO a VIDEO: Požár v továrně Agba v Turnově si vyžádal další lidský život

Rozsáhlý požár v turnovské továrně Agba, který zachvátil celý areál ve čtvrtek před osmou hodinou ranní, si podle posledních informací vyžádal druhý lidský život. V liberecké nemocnici zemřel těžce zraněný muž, který měl popáleniny na pětasedmdesáti procentech těla. Při požáru zemřela také žena, která uvízla uvnitř objektu. Záchranáři na místě ošetřili celkem pět zraněných osob.

Několik jednotek hasičů mezitím pokračovalo v dohašování i během noci na pátek. „Hasební práce budou pokračovat přes noc do zítřejšího dne,“ potvrdila v noci mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Požár v budově o rozměrech 50 krát 60 metrů byl nahlášen včera po 7:30. „Od počátku zásahu byl velice složitý vstup do objektu, neboť uvnitř bylo uskladněno značné množství tlakových nádobek s extrémně hořlavým sprejem, které postupně vybuchovaly. Rozloha členitého objektu byla 50 x 60 metrů,“ dodala mluvčí.

Na místo byly postupně vysílány všechny síly a prostředky, v jednu chvíli na místě zasahovalo 35 jednotek hasičů se 46 kusy mobilní požární techniky. Celkem se na místě vystřídalo 42 jednotek z celého Libereckého kraje, Středočeského kraje a Prahy. Ještě ve čtvrtek večer na místě zasahovaly desítky hasičů, kteří hasili čtyři ohniska.

„Na místě potřebovali hasiči po celou dobu zásahu mnoho hasebních látek, vodu brali z několika zdrojů. Jednak využívali místní hydrantovou síť, jednak čerpali vodu z retenční nádrže přilehlého objektu a také zřídili kyvadlovou dopravu z nedalekého rybníka a řeky Jizery,“ doplnila mluvčí.

Rozbor v ovzduší zatím ani na jednom místě v Turnově a okolí neprokázal zvýšené limity toxických látek.

Požár zasáhl továrnu v průmyslovém areálu Vesecko, kde firma Agba vyrábí lékárničky pro auta, autokosmetiku, provozní kapaliny a další autodoplňky. Podle dosavadních informací začalo hořet v plnírně plynů do sprejů.

Požár v továrně Agba

Čtvrtek, 3. prosince 2015, 13:39

Požár v továrně Agba
Požár v továrně Agba

Foto HZSLK

Štítky továrna, Turnov, Krajská nemocnice Liberec, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO a VIDEO: Požár v továrně Agba v Turnově si vyžádal další lidský život  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.