Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Požár v průmyslové zóně na okraji Turnova se podařilo dohasit

Požár turnovské fabriky Agba se po dvou dnech podařilo kompletně dohasit. Hasiči včera celý den likvidovali skrytá ohniska a do dnešního rána na místě zůstala jen místní dobrovolná jednotka. Ta bude na místo dohlížet i přes víkend. Úplná likvidace požáru zatím vyhlášena nebyla, v nestabilní části se totiž nachází místo, které se nechává kontrolovaně vyhořet.

„Aby hasiči mohli zajistit bezpečný prostor pro vyšetřování, požádali prostřednictvím operačního a informačního střediska o zajištění řešení stabilizace jednoho úseku v objektu. Během odpoledne se na místo dostavili členové speciálního záchranného týmu USAR. Přes víkend jeho členové připraví materiál a v pondělí bude za účasti vyšetřovatelů z řad prováděná stabilizace,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Podobně rozsáhlý požár Liberecký kraj nepamatuje. V jeden moment zažehnávalo plameny na 150 hasičů ze tří krajů. Celkem se u požáru vystřídalo přes 200 profesionálních a dobrovolných hasičů od Prahy až po Frýdlant.

„Někteří ze zasahujících utrpěli lehká zranění, včera byli zraněni 3 dobrovolní hasiči, v průběhu večera další 2 a dnes byl zraněn i jeden z profesionálních hasičů. Celkem tedy došlo k šesti lehkým zraněním typu zanesení nečistot do očí nebo naraženin,“ dodala mluvčí.

Případem se už zabývají policisté. "V rámci tohoto případu probíhá intenzivní šetření a ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti," řekl mluvčí policie Petr Kmínek.

Podle dosavadních informací začalo hořet v plnírně plynů do sprejů. Společník Jan Holas v prohlášení pro ČTK uvedl, že došlo k nenadálému vznícení a následnému výbuchu hořlavých látek. Škody se odhadují na desítky milionů korun, příčinu určí vyšetřovatelé.

Areál firmy Agba vyrábějící doplňky a součástky do aut v Turnově zachvátil požár ve čtvrtek ráno. Při požáru zemřela jedna žena. Druhý vážně popálený člověk podlehl zraněním později v nemocnici.

Foto HZSLK

Štítky požár, Turnov, úraz, Praha, Liberecký kraj, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v průmyslové zóně na okraji Turnova se podařilo dohasit  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.