Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

U soudu dnes padne verdikt nad policistou za držení součástí k výrobě výbušnin

Okresní soud v Jablonci nad Nisou dnes vynese rozsudek v případu policisty z Tanvaldska obžalovaného z nedovoleného ozbrojování. Podle spisu měl 35letý muž doma komponenty využitelné k výrobě výbušnin, hrozí mu až pět let vězení. Policista vinu odmítá, požaduje zproštění obžaloby. Státní zástupce pro něj žádá podmíněný trest a zákaz činnosti v ozbrojených složkách.

Podle obžaloby se policista, který je postaven mimo službu, doma pokoušel vyrábět zbraně hromadně účinné. Generální inspekce bezpečnostních sborů zasahovala v jeho bytě ve Velkých Hamrech v březnu 2013. Hasiči tehdy z panelového domu evakuovali 30 lidí a okolí uzavřeli. Inspekce se domnívala, že policista má doma pentrit, což je velmi silná výbušnina. To se nakonec nepotvrdilo. Nalezla znehodnocené granáty, nefunkční rozbušky, chemikálie a další komponenty, které se dají zneužít k výrobě výbušnin.

Soud se případem zabývá už podruhé. Při prvním verdiktu samosoudkyně dospěla k názoru, že se trestný čin nestal, a případ postoupila do přestupkového řízení báňskému úřadu. Odvolací soud ale rozhodnutí zrušil a kauzu vrátil k došetření.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky výroba, Jablonec nad Nisou, GIBS, Velké Hamry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U soudu dnes padne verdikt nad policistou za držení součástí k výrobě výbušnin  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.