Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opilý muž vyhrožoval bombou. Při telefonování na linku 158 se omylem představil svým jménem

Nehody, rušení nočního klidu, napadení. To jsou ve zkratce nejčastější oznámení na lince 158 během silvestrovské noci. Od včerejšího rána do dnešního přijali policisté skoro dvě stovky hovorů. Mezi nimi byl i jeden hodně neobvyklý. Opilý muž se v nočních hodinách rozhodl zaměstnat muže zákona telefonátem, kdy si vymyslel uložení bomby kdesi na Českolipsku. Udělal však zásadní chybu, díky které skončil za pár desítek minut v ruku policistů – představil se celým svým jménem a volal ze svého mobilního telefonu.

Čtyřiatřicetiletý Českolipan se na linku 158 dovolal kolem druhé hodiny ranní. Bomba měla podle něho vybuchnout v obci Ploužnice.

„V průběhu hovoru se policistům dokonce představil svým vlastním jménem a ti ho pak krátce na to vypátrali v jedné z místních restaurací. K poplašnému telefonátu se přiznal,  a protože byl silně opilý, převezli ho na protialkoholní záchytnou stanici. Až vystřízliví, tak ho vyslechnou do protokolu a rozhodnou o dalším postupu vůči němu,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Překvapením asi není, že se v obci Ploužnice žádná bomba nenacházela.

Foto Dominik Svoboda

Štítky bomba, silvestr, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž vyhrožoval bombou. Při telefonování na linku 158 se omylem představil svým jménem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.