Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Šest zraněných a 26 evakuovaných. Požár v pečovatelském domě zaměstnal tři jednotky hasičů

Těžké popáleniny utrpěl starší muž při dnešním požáru domu s pečovatelskou službou v Novém Boru - Arnultovicích na Českolipsku. Dalších pět lidí se nadýchalo kouře, převezeni byli do českolipské nemocnice. Novinářům to řekl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Hasiči ve spolupráci s pečovatelkami ze silně zakouřených prostor evakuovali 26 lidí do částí domu, které nebyly zasažené požárem. Příčina a výše škod se teprve budou zjišťovat.

Kromě popálenin je u muže podezření na inhalační trauma, což jsou poškozené plíce v důsledku nadýchání horkých zplodin. "Odvezli jsme ho na popáleninové centrum do pražských Vinohrad," uvedl Georgiev. Kvůli počasí nemohl letět vrtulník, zraněného proto převážela sanitka.

Škodlivin se nadýchalo pět lidí. "Konkrétně dva strážníci, jeden člen dobrovolné jednotky hasičů, jeden policista a jedna zaměstnankyně domu," upřesnila krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Hasičům byl požár v ulici Svatopluka Čecha nahlášen v 8:14. Vznikl v jednom z přízemních bytů, který obýval těžce popálený muž. "Požár zasáhl obytný pokoj s kuchyní," uvedl Štrauchová. K likvidaci požáru stačil jeden vysokotlaký proud.

Autoři | Foto HZSLK

Štítky dům, požár, okres Česká Lípa, Nový Bor, Svatopluk Čech, Vinohrady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šest zraněných a 26 evakuovaných. Požár v pečovatelském domě zaměstnal tři jednotky hasičů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.