Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Biatlonisté to nandali sdruženářům. Na lyžích? Kdepak, nastoupili proti sobě v hokeji

Bialtonisté z SKP Kornspitz vs. sdruženáři a skokani z Dukly. Ve svých sportovních odvětvích patří mezi špičky, jak jim to ale jde na ledu? To vyzkoušeli v historicky prvním společném zápase ve Svijanské aréně.

Samozřejmě se zápas nedá porovnávat s aktuálním play-off. Na tomto ledě vládla zejména přátelská atmosféra a cílem bylo si celou akci hlavně užít. Ale kdo ví, jak by vypadal třeba takový biatlon nebo severská kombinace v podání profesionálních hokejistů?

Přesto při tomto zápase nebyla nouze o pěkné zákroky a došlo i na nájezdy. Výsledky ale mluvily nekompromisně. Biatlonisté vyhráli 8:4. Jak se ale říká, není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. A to bylo přesně motto téhle akce. „Moc se nám to líbilo. My kombiňáci chodíme spolu občas na led v Lomnici, ale proti biatlonistům jsme hráli poprvé,“ řekl po zápase Tomáš Portyk, který v roce 2012 vybojoval na zimních OH v severské kombinaci zlato.

Stejně nadšení, možná ještě o trochu více, skončili biatlonisté. „Bylo tu super. Byla to sranda a zároveň to mělo nádech bojovnosti,“ zhodnotil Michal Krčmář, který zastával pozici brankáře. V této roli se neobjevil poprvé. „Každý rok hrajeme po sezóně hokej, ale doposud to bylo jen biatlonisté proti sobě. Poprvé jsem si tehdy zkusil jít do brány a začalo mě to bavit,“ vysvětlil.

Jak uvedl organizátor akce, Pavel Petr, v příštím roce by mohl být zápas zpřístupněn i veřejnosti. Ta by celou akci okořenila o fandění a další emoce.

Za biatlonisty nastoupili na led Michal Krčmář, Ondřej Rybář, Tomáš Krupčík, Jakub Štvrtecký, Milan Faltus, Simon Kubina, Mikuláš Karlík, Michael Málek, Aleš Ligaun, Tomáš Kašpar a David Nyč.

Duklu reprezentovali David Jiroutek, Jakub Jiroutek, František Holík, Filip Sakala, Roman Koudelka, Jakub Ficenec, Ondřej pažout, Tomáš Portyk, Tomáš Slavík, Jan Matura, Lukáš Daněk, Marek Šablatura, Vladimír Sedláček, Lukáš Kučera, Kamil Kurcak a David Zemek.

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky hokej, biatlonisté, srduženáři, Duklad, SKP Kornspitz, biatlonista, HC Dukla Jihlava, sdruženář, Tomáš Portyk, Michal Krčmář, Ondřej Rybář, Roman Koudelka, Jan Matura, Tomáš Krupčík

FOTO: Biatlonisté to nandali sdruženářům. Na lyžích? Kdepak, nastoupili proti sobě v hokeji  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.