Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Česko má druhou medaili. Martina Sáblíková si na pětikilometrové trati dojela pro bronz

Martina Sáblíková získala pro Českou republiku druhou medaili ze XXIV. zimních olympijských her v Pekingu. Na pětikilometrové trati zajela čas 6:50:09 a obsadila třetí místo. Celkově si pod pěti kruhy připsala sedmý cenný kov. Vítězkou dnešního závodu v rychrobruslení se stala Nizozemka Irene Schoutenová.

Sáblíková se na nejdelší ženské trati dostala na stupně vítězů na čtvrtých olympijských hrách za sebou. Po zlatých medailích z Vancouveru a Soči brala před čtyřmi lety v Pchjongčchangu stříbro. Nyní sbírku ze své nejoblíbenější distance, na níž byla deset sezon prakticky neporazitelná, doplnila bronzem a v Pekingu navázala na čtvrté místo z trojky.

Devětadvacetiletá Schoutenová v poslední rozjížďce udržela vysoké tempo a časem 6:43,51 minuty překonala olympijský rekord. Ten dosud držela Němka Claudia Pechsteinová ze Salt Lake City.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv Martiny Sáblíkové

Štítky Martina Sáblíková, Peking, zimní, olympijské, hry, rychrobruslení, medaile, bronz, ČR, úspěch, sport, stupně, vítězů, Česko, olympijské hry, Irene Schoutenová, Claudia Pechsteinová, Soči, Vancouver, bronzová medaile, Pchjongčchang

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko má druhou medaili. Martina Sáblíková si na pětikilometrové trati dojela pro bronz  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.