Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V pivovarské cyklistické XC rundě si nejlépe vedl Kryštof Bogár

Sto deset závodníků a na dvě stovky příznivců přilákalo zájemce na cyklistický závod do vratislavického pivovaru. V hlavní kategorii na členité trati nenašel přemožitele Kryštof Bogar z týmu Kulečník U Hrocha. V dopoledních závodech si skvěle vedly všechny děti.

Den plný cyklistiky si do pivovaru a jeho okolí přišly užít asi tři stovky lidí. Dopoledne se na dvou okruzích v areálu pivovaru proháněly nejmladší cyklistické naděje a odpoledne se závodní cirkus přesunul do okolí pivovaru, kde na trati dlouhé přes 3 kilometry ukázali své technické schopnosti a rychlost v členitém terénu ti starší.

Náš hlavní partner pivovar Konrád nám umožnil trať zatraktivnit opět průjezdem lahvovnou a díky dotaci Libereckého kraje jsme si letos premiérově mohli dovolit elektronickou registraci a také měření čipy, které je samozřejmě přesnější,“ uvedl ředitel závodu Petr Strnad, s tím, že i to přispělo k rekordní účasti závodníků. Aby se děti přes den nenudily, byl pro ně připraven skákací hrad, který zapůjčila realitní kancelář Remax Gold. Maminky obdivovaly novou řadu softshellového oblečení z Jizerek – Wamu - v bikerském designu. Samozřejmě nechybělo ani občerstvení.

Odrážedla, to byla jedna z nejnabitějších kategorií. Tu zpestřil svým výkonem předjezdec na koloběžce v kostýmu chlupáče ze Star Wars - Chewbaccy. V chlapecké kategorii vyhrál prakticky stylem start - cíl Samuel Tomáš Jäger, syn běžkyně na lyžích Zuzany Kocumové. Jakmile zazněl startovní výstřel Tomáš se nedíval napravo, nalevo a nožkami kmital tak rychle, že mu právem patří první příčka. Dívčí kategorii si opanovala zkušená reprezentantka North Bike Klubu Ema Bukačová. Její brácha Matěj do domácí sbírky přispěl další zlatou medailí v kategorii chlapců 5 - 6 let.

Pořadatelé v areálu vratislavického pivovaru připravili dva okruhy (malý a velký) na který se postupně vydaly skupiny dětí. Pravda, některé by raději chtěly řádit na skákacím hradu, ze kterého se je rodiče snažili dostat na start.

Po krátké polední přestávce určené pro přemístění startu na další lokaci se dění závodu přesunulo nad pivovarské rybníky, kde měli svou trať kadeti, kadetky, junioři, juniorky a muži a ženy v kategoriích do 45 let a nad 45 let. Po společném startu v nájezdu do terénu se závodní pole rozprostřelo po lese podle svých technických schopností.

Trať XC Konrad je spíše technická než rychlostní, a to klade na závodníky vyšší nároky na schopnost jízdy v terénu, ale i mladší kategorie a ženy si s ní poradily. Kde to nešlo na kole, šlo to pěšky. „Jako organizátory nás těší, že se závod obešel bez výraznějších zranění,“ neskrýval úlevu Strnad. V terénu si nejlépe vedl Kryštof Bogar. Druhý skončil Honza Nesvatba z Duhy a třetí Strnad Tomáš ML Tuning - Cyklotrener.com.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Kosák

Štítky cyklistika, závod, pivovar, Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pivovarské cyklistické XC rundě si nejlépe vedl Kryštof Bogár  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.