Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Orientační mistři světa v Novém Boru závodili s hobbíky

Mezinárodní pětidenní závody v orientačním běhu hostil ve dnech 26. až 30. července Nový Bor a Svojkov. Na startu se objevili mimo jiných aktuální mistři světa, kteří závodili na stejných tratích jako rekreační běžci z celé České republiky. Klání bylo pro mnohé přípravou na blížící se světový pohár.

Bohemia orienteering, to jsou závody v orientačním běhu, které již od roku 1978 pořádá OK Jiskra Nový Bor. A jejich obliba je stále velká, letos se přihlásilo téměř 1600 závodníků z 27 států světa. Na startu byli mimo jiné také úřadující mistři světa, Nor Kasper Fosser, Švýcarka Simona Aebersold a fenomenální Švédka Tove Alexandersson, která má na svém kontě dokonce 17 světových titulů,“ uvedl Matěj Burda z OK Jiskra Nový Bor. 

Závodníci běhali v unikátních terénech, jimiž jsou pískovcové skály v okolí Sloupu v Čechách a Svojkova, které jsou pro zahraniční závodníky velkým lákadlem.

Účast nejlepších orientačních běžců světa na závodech Bohemia orienteering ale nebyla náhodná. Řada z nich se připravuje na nadcházející Světový pohár v orientačním běhu, který proběhne 2.–6. srpna v České Lípě a také v pískovcových skalách Kokořínska. Ve středu a čtvrtek se poběží přímo v České Lípě s centrem v městském parku, v sobotu a neděli v Korcích u Dubé,“ zve fanoušky Burda.

Vstup na Světový pohár v orientačním běhu je zdarma a budou připraveny i divácké závody a bohatý doprovodný program.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Josef Rančák

Štítky orientační běh, Českolipsko, světový pohár, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Orientační mistři světa v Novém Boru závodili s hobbíky  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.