Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Alpen Cup míří do Česka. Po roce se opět bude skákat pod Ještědem

PR článek

Liberecké skokanské můstky po roce opět ožijí mezinárodními závody. Zářijové datum se stává pro konání Alpen Cupu na českém území tradicí, tentokrát se bude skákat ve dnech 9. a 10. září. Společně se skokany se představí na domácí půdě také závodníci v severské kombinaci, kteří absolvují skokanskou část na Ještědu a běh v jabloneckých Břízkách.

Závody Alpen Cupu jsou určeny pro mladé závodníky ve věku od 15 do 20 let. Oba víkendové dny budou na programu závody mužů v zajímavé konkurenci, kdy síly poměří závodníci a závodnice z osmi zemí.

Skákat se bude na středním můstku (HS 100), kde minulý rok zazářila dvojice skokanů Rok Masle ze Slovinska, jenž vyhrál oba závody, a Louis Obersteiner, který skončil v obou případech druhý.

Co se českých reprezentantů týče, závody se povedly Jiřímu Konvalinkovi, který skončil v prvním závodě na sedmém místě, v druhý den soutěže mu zdatně sekundoval David Rygl, jenž skončil desátý.

Prvně jmenovaný bude tentokrát soutěžit spolu s dalšími osmi našimi závodníky ve své hlavní disciplíně, tedy v severské kombinaci. Nicméně druhý jmenovaný bude mít šanci zaujmout i letos, nechybí totiž v nominaci. Společně s ním bude české barvy reprezentovat Daniel Škarka, Jan Ošmera, Filip Křenek, Josef Buchar, Dominik Lukeš, Vojtěch Stolarz, Lukáš Jeřábek, Štěpán Kysel a Jiří Černý.

„Závody budou v mezinárodní konkurenci osmi evropských zemí, nebude to nic lehkého. Za naše želízka v ohni považujeme pochopitelně Daniela Škarku a Davida Rýgla. Mezi černé koně závodu bych pak zařadil Josefa Buchara a Vojtěcha Stolarze,“ vypíchnul některé závodníky Filip Sakala, sportovní ředitel skokanského úseku. V severské kombinaci budou o přední umístění bojovat hlavně Jiří Konvalinka a Lukáš Doležal.

Závodit budou také juniorky, konkrétně Veronika Jenčová, Natálie Nejedlová a Anežka Indráčková. Nejedlová už své tažení Alpen Cupem začala, představila se na úvodní zastávce v německé Pöhle. Tam odskákala závody v obou dnech, přičemž skončila na 21. a 19. místě.

Program závodů

Sobota 9. září

10:30 skok pro severskou kombinaci
16:00 start běžecké části (Jablonec)

14:00 oficiální trénink skok na lyžích
15:30 1. kolo závodu na středním můstku, poté finále závodu na středním můstku

Neděle 10. září

9:30 skok pro severskou kombinaci
13:30 start běžecké části (Jablonec)

12:30 oficiální trénink skok na lyžích
14:00 1. kolo závodu na středním můstku, poté finále závodu na středním můstku

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michaela Vondrášková, Jan Baier, Kinga Stanaszek

Štítky ještěd, skoky na lyžích, alpen cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alpen Cup míří do Česka. Po roce se opět bude skákat pod Ještědem  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.