Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Florbalistům FBC Liberec začíná superligová sezona. V úvodu přivítají Vinohrady

Nová sezona florbalové superligy se rozbíhá. I tentokrát v ní má zastoupení liberecký FBC, jehož kádr prošel přes léto poměrně výraznými změnami. V úvodním kole se střetne na domácí palubovce proti pražským Vinohradům. Utkání se hraje v neděli od 18:30 v hale Dukly.

FBC přišel před sezonou o několik hráčů, největším oslabením ale zřejmě bude přestup Šimona Stránského. Mladý hráč byl i v juniorském věku hlavní ofenzivní hvězdou týmu, po sezoně ale zvolil odchod do finské nejvyšší soutěže.

Pryč je i bývalý kapitán Baudisch, který bude hrát nižší soutěž, Světlík nebo Dlesk. Klub pak posílil karlovarský střelec Matyáš Velc nebo dvojice z Mladé Boleslavi Marek Korych a Michal Fišera.

Tým by se chtěl pohybovat na příčkách zajišťujících postup do play off. „Týmové cíle jsme si stanovili na soustředění v Tanvaldě. Rozhodně chceme postup do play-off a věříme si na atakování elitní šestky. K tomu vede ale velmi náročná cesta, takže musíme být připraveni na každé ligové kolo," řekl klubovému webu zkušený forvard Prokop Ferdan.

Hned v úvodním kole pak může Liberec zjistit, jak to s ambicemi bude. Soupeřem bude Sokol Královské Vinohrady, které budou libereckým soupeřem v postupu do play off. V minulé sezoně si ve vzájemných duelech oba týmy připsali jednu výhru a jednu prohru.

Také tým prvního soupeře FBC prošel změnami, pryč je nejproduktivnější hráč týmu v minulé sezoně Vojtěch Klápa. A pikantní bude souboj pro brankáře Mikuláše Futschika, který je libereckým odchovancem a do Prahy zamířil na přestup kvůli studiu.

Ohodnoť článek

Foto FBC Liberec

Štítky florbal, fbc liberec, liberec, superliga, vinohrady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalistům FBC Liberec začíná superligová sezona. V úvodu přivítají Vinohrady  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.