Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Závodní duch se vrací na Boulder Point. Pohltí zkušené lezce, nadšence i děti

PR článek

Po prázdninové přestávce se na ruprechtickém Boulder Pointu budou opět porovnávat síly. Lezecký klub LK Boulder z.s. tu pravidelně pořádá závody v boulderingu pro velké i malé milovníky sportu. Úvodní session je v pátek 15. září Boulder Point Open, kde si dají do těla všichni bez ohledu na výkonnost.

Setkat se s podobně naladěnými lidmi, moct s někým sdílet řešení boulderových problémů, zakusit závodní atmosféru, kdy oblaka ‚mága’ protínaj’ vzduch, být součástí komunity. To je jen kratičký výčet důvodů, proč se zúčastnit boulderingové session.

Na libereckém Boulder Pointu pořádá lezecký klub LK Boulder z.s. soutěžní klání v lezení bez lana – boulderingu pravidelně. A na své si přijde úplně každý. „Chceme uspokojit a pobavit všechny bez ohledu na lezeckou historii, výkonnost, zkušenosti, věk,“ podotýká Eva Podroužek Fryšarová, manažerka klubu.

Boulder Point – závod pro všechny

Aktuálně je na spadnutí nový závodní formát Boulder Point Open, na který se zájemci mohou těšit už v pátek 15. září od 15 do 20 hodin. „Tato session je určena spíše začátečníkům a mírně pokročilým, těm, pro něž lezení zpravidla není sportem číslo jedna. Jelikož zahrnuje rovnoměrně rozložené boulderové problémy od ‚snazší’ obtížnosti 5A – a do 6C,“ popisuje Podroužek Fryšarová. „Chtěli jsme, aby když k nám někdo přijde na závod, mohl odcházet s dobrým pocitem z velkého množství zdolaných boulderů, odnášel si pořádnou dávku motivace i trochu bolavé tělo,“ dodává s úsměvem.

Pro závodníky bude připraveno čtyřicet kousků od zkušeného týmu stavěčů v čele s hlavním – a renomovaným – stavěčem Vojtěchem Trojanem, kterému v soutěžních přípravách zdatně sekunduje hlavní trenér klubu LK Boulder z.s. Ondřej Záhora.

Při příchodu dostávají účastníci a účastnice závodní kartičku, na které si mohou vylezené – „topnuté“ – bouldery odškrtávat. Nezáleží na pořadí zdolaných boulderů, ale zvolit šikovnou taktiku může být klíčové. Nezáleží ani na tom, na kolikátý pokus je boulder zdolán, ale dobré rozložení sil hraje roli. Finální pořadí v kategorii mužů a žen určuje počet získaných bodů – nejhodnotnější kousky jsou ty, které nasbírají co nejméně přelezů.

Závod je navíc součástí uceleného seriálu Boulder Point Open – vyhlašuje se umístění na jednotlivých závodech, zároveň se sbírají body do celkového žebříčku. „Tady navíc máme exkluzivní motivaci pro lezce a lezkyně čtyřicet pět let plus, protože tu vyhodnotíme také kategorii Masters,“ říká manažerka. Seriál poběží do června příštího roku a nabídne nejméně čtyři session.

Klub pořádá i dětské závody

Naopak tradičním závodem na Boulder Pointu je oblíbená Boulder Liga, která láká ryzí milovníky a milovnice lezení už od roku 2020 a závodníci se na ni mohou po letní pauze poprvé těšit v pátek 6. října. Navazuje v sobotu 7. října Junior Boulder Liga, závod 3. ligy ČHS, na niž se sjíždí desítky dětí a mládeže z celé České republiky – soutěží se v kategoriích U8–U16.

Lezecký klub LK Boulder z.s. pak pro své členy pravidelně nabízí klubové klání LK Boulder Cup, kde jde spíše o pohodové sportovní setkání, radost z pohybu a podporu přátelské atmosféry, než závodní vřavu. Pro všechny malé zájemce o sportovní lezení klub v současnosti pořádá nábory do nové tréninkové sezóny.

Lezení je přirozený pohyb. Klub LK Boulder láká děti na moderní sport

Hledáte pro své děti zábavnou volnočasovou aktivitu, kde se vybijí a která zároveň bude přínosem pro jejich vyvíjející se tělo? LK Boulder z.s. je lezecký klub v libereckých Ruprechticích nabízející pravidelnou sportovní činnost pro již velmi...

Pro nejzdatnější závodníky a závodnice jsou vždy připraveny věcné ceny od partnerů lezeckého klubu či boulderovky. „Takto nás podporuje například lezecká společnost Ocún, 4camping.cz, Metolius, liberecký výrobce cukrovinek, firma Mocca, Amity Drinks, trojice kamarádů vyrábějící cidery a domácí limonády nebo čelenky Bjež a pivovar Konrád,“ vyjmenovává Podroužek Fryšarová. Lezecký klub LK Boulder z.s. pak může svou činnost realizovat také díky podpoře Statutárního města Liberec, Libereckému kraji, Národní sportovní agentuře a Nadaci Preciosa.

Ohodnoť článek

Štítky Lezení, Bouldering, Sport, Závod, Boulder Session

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závodní duch se vrací na Boulder Point. Pohltí zkušené lezce, nadšence i děti  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.