Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Boulder Point oslaví pět let, nabídne také promítání Lukáše Černého

PR článek

Koktejl pohybu a zábavy čeká v pátek 1. prosince na návštěvníky liberecké lezecké stěny. K tomu si zasportují zdarma. Oblíbená ‚boulderovka‘ Boulder Point a sportovní lezecký klub LK Boulder totiž Seveřany baví už půl dekády.

Začalo to bláhovým nápadem dvou kamarádů, pro které je lezení jejich celoživotní vášní. Motivace byla jednoznačná: vybudovat něco pro lezeckou komunitu a vytvořit si tréninkové místo pro sebe sama. Stačilo najít vhodné prostory, které by splňovaly nároky pro vybudování lezecké stěny, alokovat finance, a mnoho kreativních chvil obou majitelů. Boulder Point byl na světě.

Letos na podzim uplyne od prvního otevření oblíbené „boulderovky“ pět let. Za tu dobu si se svými osmi sty metry čtverečními lezecké plochy vybudovala pevné místo mezi sportovišti severních Čech. Svěřenci sportovního klubu LK Boulder zase sbírají medaile, počtem medailových umístění patří mezi pět nejúspěšnějších mládežnických klubů v České republice, a členská základna klubu se rozrůstá.

Nová šance

S Boulder Pointem to nebylo ovšem vždy jen růžové. Stejně jako mnohým dalším, sportovišti citelně uškodila covidová pandemie a s ní spojené restrikce. „Covid stěnu téměř zlikvidoval. Zejména se ale podepsal na energii obou majitelů, nechybělo mnoho a ztratili chuť v provozu pokračovat,“ vypráví Eva Podroužek Fryšarová, manažerka lezeckého centra. „Naštěstí se všemu rozhodli dát ještě jednu šanci a můžeme být tam, kde jsme,“ podotýká.

A hlavně může Boulder Point slavit! Všechny své příznivce zve na oslavu při příležitosti pátých narozenin. Ta se uskuteční v pátek 1. prosince 2023 od 15 hodin na sportovišti v Rychtářské ulici 1183/8a v Liberci a organizátoři si připravili bohatý program pro všechny návštěvníky. K tomu budou mít vstupné zdarma.

„Lidé si mohou jen tak zaboulderovat, ale budeme pro ně mít připraveny také boulderové soutěže – atraktivní battly, zkusí si chůzi po slackline a děti absolvují deset závodních boulderů,“ vyjmenovává manažerka.

V 15:30 hodin je na programu workshop cílící na správnou techniku lezení, kdy se zájemcům bude věnovat trenér lezeckého klubu LK Boulder Ondřej Záhora. Společně se zaměří na efektivní postavení nohou, dobrý úchop, držení těla i správné dýchání.

Vrcholem bude koncert

V 19 hodin následuje premiérové promítání snímku „Švecovi“. Jedná se o videopočin ambasadora Boulder Pointu, lezce, slacklinisty a kameramana Lukáše Černého, kdy zachycuje manžele Janu a Martina Švecovi při boulderingu v Moravském krasu. „Martin v něm leze a přelézá svůj projekt za 8B a Janča pracuje na projektování boulderu Terranova 8C+ od Adama Ondry. Zároveň představuje svůj boulder Nova, jehož přelez si zapsala na jaře,“ popisuje Lukáš Černý. „Na Nově a Terranově s ní pracuje legendární Will Bosi, který Novu později přelézá a navrhuje zde zpřísnění klasifikace z 8B+ na 8C. Tím se Jana Švecová zařazuje mezi pár žen na světě, co tuto obtížnost přelezly,“ dodává.

Vrcholem večera bude ve 20 hodin koncert funkpopové kapely Funky Beasts Band, jež si libuje ve světoznámých coverech.

Programem k pětiletému výročí pro tým Boulder Pointu nic nekončí, nýbrž naopak začíná. „Už nejsme místem jen pro úzkoprofilovou skupinku nadšenců, bouldering a lezení zažívá velký boom i mezi aktivní veřejností, a my proto chceme i nadále zlepšovat a zkvalitňovat naše služby i jejich spektrum,“ říká Eva P. Fryšarová. „V krátkodobém horizontu plánujeme rozšíření kapacit tak, abychom dokázali nabídnout více kvalitního lezení a s tím spojený u nás příjemně strávený čas,“ uzavírá manažerka Boulder Pointu.

Ohodnoť článek

Foto Boulder Point

Štítky Lezení, Bouldering, Sport, Party, Boulder Point

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boulder Point oslaví pět let, nabídne také promítání Lukáše Černého  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.