Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Turnov v příštím týdnu hostí mistrovství krasobruslařů čtyř zemí

Nejlepší krasobruslaři ze čtyř zemí světa se v příštím týdnu představí v Turnově. Od 14. do 16. prosince se tam na zimním stadionu koná mistrovství republiky v krasobruslení, které se již několik let pořádá jako 4Nationals společně se Slovenskem, Polskem a Maďarskem.

Chybět nebude mezi startujícími ani aktuálně nejlepší česká krasobruslařka Eliška Březinová či mistři světa v tancích na ledě Kateřina a Daniel Mrázovi.

To, že se Český krasobruslařský svaz stává letos, po čtyřech letech, opět hostitelem této akce, je pro nás velkým závazkem. Ve své podstatě jsme se asi všichni těšili, že se tato významná akce uskuteční opět v České republice,“ řekl předseda svazu Stanislav Židek a poznamenal: „Musím ale otevřeně přiznat, že se nám při hledání pořadatele opravdu ze situace zamotala hlava.

Zejména najít místo pro šampionát, bylo s ohledem na vytíženost zimních stadionů či případné rekonstrukce, pro pořadatele náročné.

Vědělo se, že v Ostravě probíhá velká rekonstrukce zimního stadionu v Porubě a nebylo by možné při řadě akcí v Ostrava Areně zabrat tuto halu na tři dny. Dalším potenciálním zájemcům ve vyhřívaných halách však vlastnímu uspořádání bránily již podepsané smlouvy. Nejinak tomu bylo i v Liberci, ale jsme velice rádi, že se přesto nakonec ujal organizace BK Variace Liberec, ale pouze s možností uspořádání akce mimo toto město. Volba padla na Turnov a jeho Zimní stadion Ludvíka Koška. Nepatří mezi ty vyhřívané, ale vstřícnost a ochota vedení poprat se se všemi nástrahami organizace je příslibem, že to bude hezké mistrovství,“ míní Židek.

Těšit se mohou diváci na krátké programy i volné jízdy, tak jak jsou z podobných soutěží zvyklí. Krátké programy a rytmické tance jsou na programu v pátek 15. prosince, volné jízdy pak v sobotu 16. prosince. Mezi potvrzenými účastníky jsou například několikanásobná reprezentantka České republiky na mistrovstvích světa, Evropy i olympijských hrách - Eliška Březinová, nebo stále ještě úřadující juniorští mistři světa v tancích na ledě Kateřina a Daniel Mrázkovi, kteří od letošní sezony závodí mezi seniory.

Přesný časový harmonogram je ke stažení na webu Českého krasobruslařského svazu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krasobruslení, mistrovství čtyř zemí, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov v příštím týdnu hostí mistrovství krasobruslařů čtyř zemí  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.