Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Krkonoše letos lákají novými sjezdovkami i nižšími cenami za skipasy

Krkonoše vítají nadšené lyžaře a běžkaře v sezóně plné sněhových radovánek. Nové sjezdovky ve Špindlerově Mlýně přinášejí lyžařům nejen náročné terény, ale i elegantní propojení dvou areálů. Skiresort Černá hora – Pec drží stabilní ceny, přičemž novinky na skipasech zahrnují večerní lyžování a bobovku. V Rokytnici se chystá zásadní proměna s plány na propojení areálů, modernizaci vybavení a rozšíření parkovacích možností.

Zima se nám konečně náležitě představila a s ní přišla i krásná sněhová nadílka, která nejvíce potěšila vášnivé lyžaře. Krkonoše, zasněžené do posledního vršku, přivítaly milovníky zimních radovánek na svých sjezdovkách a běžkařských tratích. Informace o stavu krkonošských skiareálů, aktuálních sněhových zpravodajství a údaji o provozu lanovek a upravených běžkařských tratí nabízí webová stránka https://www.krkonose.eu/zimni-strediska.

„Zima začala nečekaně brzy a připravila pro lyžaře skvělé podmínky. Provozovatelé lyžařských areálů okamžitě zareagovali. Lyžařští nadšenci tak mohou ihned vyrazit jak na běžky, tak na sjezdovky,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Ve středisku Špindlerův Mlýn si mohou lyžaři vychutnat zbrusu novou sjezdovku. Červená sjezdovka Přehradní, která svými dvěma kilometry představuje nejen náročný terén pro lyžaře, ale také spojení od horní stanice lanovky Hromovka až k Labské přehradě. Tato novinka slibuje i propojení, neboť nedaleko Labské přehrady se brzy objeví terminál kabinkové lanovky, propojující oba areály v jednotný celek.

Svatopetrská část střediska nezůstala také pozadu. Modrá sjezdovka zde podstoupila terénní úpravy, nabízející tak nové výzvy pro lyžaře.Medvědín vstupuje do hry s novou sjezdovkou Lesní, na kterou se lze napojit z červené trasy.Vodovodní sjezdovka prošla podstatnou proměnou s téměř dvojnásobným rozšířením a moderním technickým zasněžováním.

„Největší lyžařský areál v Česku, skiresort Černá hora – Pec, pro letošní zimní sezonu drží ceny. Služby na skipasu naopak vylepšuje, přibude například večerní lyžování a bobovka v ceně pětidenních až sedmidenních skipasů. Dětské skipasy budou proti loňsku levnější, při online nákupu až o 33 %,“ informuje Jan Mikulička, odborný zaměstnanec vztahů s veřejností.

Skiareál Rokytnice přichází se zásadní proměnou. Nový majitel plánuje propojit areály Studenov a Horní Domky, modernizovat vybavení a rozšířit parkovací možnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto krkonose.eu

Štítky Krkonoše, lyžaři, sjezdovky, skipasy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krkonoše letos lákají novými sjezdovkami i nižšími cenami za skipasy  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.