Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Stav tratí Jizerské 50? Organizátoři pracují s více variantami, jak se závody pojedou

PR článek

Na přelomu ledna a února panují na českých horách podmínky bez větších sněhových srážek a s teplotami často nad bodem mrazu. Organizátoři 57. ČEZ Jizerské 50 jsou denně v kontaktu s ČHMÚ, který v nejbližších dnech neočekává výrazné ochlazení ani nové přívaly sněhu.

Finální podoba jednotlivých tras bude záviset právě na množství sněhu na jednotlivých částech tradiční trati. Organizátoři nyní pracují hlavně na udržení sněhu na cestě ze stadionu v Bedřichově do východní části Jizerských hor, kde ve vyšších partiích stále panují dobré sněhové podmínky, které by nemělo ohrozit ani střídavě teplejší počasí ve dnech zbývajících do ČEZ Jizerské 50. Hlavním cílem těchto snah je mít na 57. ročník připravenou takovou trasu, z které si závodníci odvezou parádní lyžařské zážitky. Do závodu je ještě poměrně daleko, proto v tuto chvíli zatím není možné přesně říct zda a jaké případné úpravy tras bude nutné udělat.

Další informace zveřejní organizátoři tento pátek odpoledne. V této době bude jasnější, jaký vliv měly plusové teploty na sněhové podmínky a také napoví předpověď počasí na další týden. Celý organizační tým nyní usilovně pracuje na tom, abychom i přes nepřízeň počasí, na nadcházející ročník všichni vzpomínali jen v dobrém.

Brána online registrací se uzavřela v neděli a momentálně není možné se přihlásit na žádný závod 57. ČEZ Jizerské 50. Několik volných míst zůstalo ještě na závodech 17 a 30 km volnou technikou, na 10 km klasicky a také dětské závody. O tom, zda se do nich bude možné registrovat v průběhu závodního programu, budou organizátoři informovat na oficiálním webu a sociálních sítích akce příští týden.

Zrušení celé akce je krajní variantou, která nyní není na pořadu dne. Pokud by se tak stalo, účastníci budou mít nárok na vrácení až 70 % z ceny základního startovného, protože jsou pojištěni od PVZP.  Nepřišli by tak o většinu ceny startovného.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky jizerská 50, závod, lyže, jiz50, čez, počasí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stav tratí Jizerské 50? Organizátoři pracují s více variantami, jak se závody pojedou  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.