Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mistrovství světa v agility přitáhlo k Liberci pozornost celého světa. Pro region bylo ekonomickým přínosem

PR článek

Mistrovství světa v agility 2023 v Liberci se do sportovní historie zapsalo výrazným písmem. Největší kynologická akce uplynulého roku skončila úspěšně, a to hned v několika ohledech.

Poprvé v historii se uskutečnil závod podle nových pravidel a se zařazením čtvrté kategorie, což znamenalo více závodníků i větší nároky na pořadatele. Ovšem kladné hodnocení mezinárodní kynologické organizace FCI, které vyhlásilo liberecký šampionát nejlepší akcí roku, jasně zhodnotilo už třetí pořadatelství organizátorů z Liberce této prestižní akce.

Dosáhli jsme skvělých návštěvnických výsledků. Každý den přišlo do liberecké Home Credit arény v průměru dva a půl tisíce diváků, což byla ještě lehce vyšší návštěvnost než při předchozím libereckém světovém šampionátu v agility v roce 2017,“ neskrývá nadšení výkonný ředitel organizačního výboru pro produkci a marketing MS Agility 2023 Pavel Jakubec.  Pořadatelé ze vstupného dokázali zaplatit zhruba 40 procent výdajů na sportovní organizaci akce, která byla ve výši 9 milionů korun. Nezanedbatelnou finanční podporu získalo Mistrovství světa v agility 2023 také od Statutárního města Liberec, které jej podpořilo částkou 800 tisíc korun a stejně velkou sumou by měl zpětně přispět také Liberecký kraj. Významný podíl na finančním zajištění šampionátu hrálo také startovné od závodníků, výstavní poplatky i sponzorská podpora.

Významnou vzpruhou byl šampionát po hubených covidových letech také pro místní hoteliéry, kteří po dobu šampionátu zajišťovali ubytování asi pro dvě tisícovky návštěvníků z řad sportovců i fanoušků.

Mistrovství světa mělo nezanedbatelný ekonomický přínos pro region, ať už pro ubytovatele či gastronomii. Ostatně od místních podnikatelů máme vynikající zpětnou vazbu. Podle odhadů lidé, kteří přijeli na mistrovství světa, v regionu utratili kolem 40 milionů korun. Za zmínku rozhodně stojí i například přínos do městského rozpočtu z ubytovacích poplatků, který je vyčíslen na cca 110 tisíc korun za každý den konání šampionátu, což znamená okamžitou návratnost zhruba půl milionu korun,“ vypočítává Pavel Jakubec.

O Liberci a regionu se dozvěděl celý svět

Mistrovství světa v agility 2023 také významně zviditelnilo Liberec a širší region po celém světě. Propagovalo město i kraj ve 43 zemích světa, které zde měly zastoupení svými sportovními týmy. Navíc byl šampionát každý den streamován prostřednictvím Working dog do celého světa, pořadatelé také prodali řadu vysílacích práv. Streamovací platforma po skončení šampionátu ohlásila rekordní sledovanost. Statisíce diváků tak mohli mimo dění přímo na závodišti vidět i videoklipy lákající k návštěvě Liberce i širokého regionu Libereckého kraje.

Když jsme podávali kandidaturu, velmi dobře jsme si uvědomovali jedinečnost Liberce. Skvělou sportovní infrastrukturu i ubytovací kapacitu či skvělé mezinárodní napojení – do Německa, Polska a na blízká letiště v Praze a Drážďanech, která jsou obě ve vzdálenosti do 100 kilometrů,“ podotkl Pavel Jakubec. Mistrovství světa v agility 2023 považuje za skvěle zvládnuté díky nasazení sportovního týmu pod vedením Michaeli Bakrlíkové vč. dobrovolníků a organizačního týmu společnosti Sportima, který využil své zkušenosti z velkých a mezinárodních akcích. I díky připravenému a rozšířenému programu s atraktivní nabídkou, který proběhl bez sebemenších zádrhelů, si mistrovství vysloužilo kladný ohlas i mezi závodníky a diváky.

Česká republika hostila Mistrovství světa v agility již potřetí a potřetí se konalo v Liberci (2012, 2017, 2023).

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky agility, MS v agility Liberec 2023, Liberec, Liberecký kraj, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovství světa v agility přitáhlo k Liberci pozornost celého světa. Pro region bylo ekonomickým přínosem  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.