Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Balíček na Jizerskou 50 si vyzvedlo pět tisíc lidí. Závodníci zdolávali trasu i po svých

Téměř pět tisíc startovních balíčků Jizerské 50 si odnesli účastníci 57. ročníku závodu, který se nemohl z důvodu nedostatku sněhu uskutečnit. Lidé pak vyráželi na trasu ČEZ Jizerské magistrály, aby svůj osobní závod zdolali. „V sobotu jsem projel celou trať a potkával desítky lidí s našimi čísly. Byl to pro mě silný zážitek. Tohle je skutečná láska k Jizerské 50,“ říká své dojmy z víkendu tiskový mluvčí ČEZ Jizerské 50 Richard Valoušek.

Že na velké části tras nebyl žádný sníh a někde zbyl jen led? To přihlášeným závodníkům nevadilo. Někteří vyrazili na pěší výlet, jiní si vzali běžky na ramena. Z Bedřichova pak šli pěšky přibližně pět kilometrů, než si mohli pod Rozmezím stoupnout do stopy. „Nejlepší podmínky byly kolem Bunkru a Knajpy. Naopak Jizerka, kde by člověk čekal hodně sněhu, podmínky dobré neměla. A na takové Krásné Máří je počasí vyloženě jarní, tam po sněhu není ani stopy,“ popisuje situaci na trati závodu Valoušek.

I jeho překvapil velký zájem o startovní balíčky, které si závodníci vyzvedávali v pátek a sobotu v libereckém Obchodním centru Nisa, konkrétně v prodejně Intersport. „Za dva dny si vyzvedlo svůj startovní balíček i s číslem necelých pět tisíc lidí. Ti pak mohli vyrazit zdarma na ligový zápas Slovanu Liberec nebo se slevou na ženské EURO HOCKEY TOUR.“

V závodním programu 57. ČEZ Jizerské 50 zůstaly oba koncerty pod názvem ČEZ Energy fest. V pátek na nich zahrály v centru Jablonce Poletíme?, v sobotu v Liberci Pokáč a čerstvá česká slavice Ewa Farna. Na oba koncerty byla náměstí beznadějně plná. Vstupné bylo zdarma.

Neděle patřila Memoriálu Expedice Peru 1970 pod jehož hlavičkou se závod od roku 1971 jezdí. Na partu horolezců z peruánské tragédie vzpomínají organizátoři Jizerské 50 dodnes. Letošní ročník nebyl výjimkou. I přes vytrvalý déšť se pod jejich památníkem nedaleko stadionu v Bedřichově sešly desítky lidí. Ti si připomněli také smutný osud Jiřího Plisky, elitního českého závodníka v dálkovém lyžování, který tragicky zahynul na skalách v USA.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Jizerská 50

Štítky jizerská 50, závod, lyže, jiz50, čez

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Balíček na Jizerskou 50 si vyzvedlo pět tisíc lidí. Závodníci zdolávali trasu i po svých  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.