Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Bílé Tygry posílil hokejový útočník Peterek. Podepsal dvouměsíční smlouvu s opcí do konce sezóny

Bílí Tygři Liberec hlásí těsně před začátkem extraligy ještě jednu posilu do útoku. Dvouměsíční try-out s možností prodloužení do konce sezóny absolvuje pod Ještědem útočník Jonáš Peterek. Třiadvacetiletý forvard už ve čtvrtek nastoupil do přípravného utkání s Kladnem.

Jonáš Peterek se v průběhu minulého ročníku extraligy vrátil ze zahraničí do Česka, kde se upsal Vítkovicím. Za ně ve zbytku základní části odehrál 34 utkání, v nichž zaznamenal bilanci 3+6. Ve středu ovšem po dohodě s klubem své angažmá v Rideře ukončil.

„Vzhledem k aktuálním zraněním v kádru Tygři okamžitě reagovali a podepsali Jonáše Peterka na dvouměsíční zkoušku. Smlouvu bude možné následně prodloužit do konce sezóny,“ podotkl mluvčí libereckého hokejového týmu Martin Kadlec.

„Podepsání Jonáše je reakcí na zranění našich dvou útočníků, potřebovali jsme doplnit kádr. Sice jsem ho přímo netrénoval, ale dobře ho znám z mládežnických reprezentací. Po jeho překvapivém konci ve Vítkovicích jsme se ho rozhodli vyzkoušet. Během odpoledne jsme se domluvili, ve středu večer již přicestoval a ve čtvrtek už naskočil do přípravného utkání s Kladnem,“ říká trenér Bílých Tygrů Liberec Filip Pešán.

Profil Jonáše Peterka

Syn bývalého extraligového hokejisty a současného sportovního ředitele Třince, Jana Peterka, odstartoval svou hokejovou kariéru v Havířově, už v mladším dorostu nicméně přestoupil právě k Ocelářům. Na farmě ve Frýdku-Místku začal poté získávat první zkušenosti mezi dospělými a v sezóně 2018/19 přišla i extraligová premiéra. Následující ročník odešel Jonáš Peterek do Kanady, kde v tamní WHL nastupoval za Calgary Hitmen a Kelownu Rockets.

Po roce v zámoří se nicméně vrátil do Frýdku-Místku, kde strávil další dvě sezóny. Následně se znovu rozhodl pro zahraničí, když přestoupil do finského týmu Hermes, hrající druhou nejvyšší soutěž. Poté se v rámci stejné ligy přesunul do mužstva JoKP. Za něj ovšem nastoupil pouze do čtrnácti zápasů, načež přišlo další stěhování. Tentokrát padla volba na Vítkovice, za které odehrál zbytek minulého ročníku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Bílých Tygrů Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, Peterek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílé Tygry posílil hokejový útočník Peterek. Podepsal dvouměsíční smlouvu s opcí do konce sezóny  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.