Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Trápící se Příbram míří pod Ještěd. Dokáží liberečtí urvat první jarní výhru?

Výhru, nic jiného fotbalisté Slovanu neberou. Na stadionu U Nisy se dnes od 15:00 střetnou s trápící se Příbramí, která uzavírá ligovou tabulku s pouhými devíti body. Liberečtí fotbalisté navíc potřebují poprvé na jaře naplno bodovat, od sestupových pozic je dělí skoré a po bezbrankové remíze se Zlínem a prohře v Brně mají co dotahovat.

Fotbalisté Liberce se v nejbližších zápasech musejí obejít bez kapitána Vladimíra Coufala. Čtyřiadvacetiletý obránce podstoupil artroskopii kolena a třináctému týmu prvoligové tabulky může chybět až několik týdnů.

„Vláďa s tím měl problémy už asi čtyři měsíce. V posledním utkání v Brně to vygradovalo, koleno mu oteklo. Byl na čištění kolena. Na nejbližší utkání v neděli s Příbramí určitě nebude, já osobně si myslím, že bude asi chybět dvě kola,“ řekl liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Přesto, že Coufal dnes se stoprocentní jistotou nevyběhne na trávník, zůstává Liberec jasným favoritem. Fotbalisté Příbrami v jarní části nedokázali ještě ani jednou bodovat a na nelichotivé bilanci jim přidává skoré 1:9 z posledních dvou utkání.

Příbram patří v posledních letech v Liberci k nejvítanějším soupeřům. Středočeši pod Ještědem naposledy zvítězili před dlouhými sedmnácti lety.

Souboj Slovanu s Příbramí startuje v neděli od 15 hodin.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky 1. FK Příbram, fotbalista, FC Slovan Liberec, Ještěd, FC Zbrojovka Brno, FC Fastav Zlín, Lužická Nisa, Vladimír Coufal, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trápící se Příbram míří pod Ještěd. Dokáží liberečtí urvat první jarní výhru?  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.