Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pomsta za áčko. Juniorka Slovanu na stadionu U Nisy zdolala pražskou Spartu

Hned dvě nepříznivé statistiky vylepšila juniorka libereckého Slovanu. Podařilo se jí po čtyřech utkáních vyhrát a také přidala teprve třetí výhru v desátém vzájemném utkání se Spartou. Po včerejší prohře Slovanu v duelu na Letné také fanouškům aspoň trochu vylepšila náladu. A ještě jednou pozitivum, celý zápas odehrál na pravé straně obrany dlouho zraněný Vladimír Coufal.

Liberečtí do zápasu vlétli a první poločas byl absolutně v jejich režii. Šance střídala šanci, bohužel se podařilo skórovat jen dvakrát. Nejprve v 11. minutě dopravil po rohu do sítě míč stoper Kouřil a po necelé půlhodině se trefil Micovčák. Těsně před půlí pak neplatil gól Silvy kvůli ofsajdu přihrávajícího Bartošáka.

Druhý poločas už tolik šancí nepřinesl a Sparta tak po rychle rozehraném přímém volném kopu snížila. A bylo tu drama, které ale nakonec do vítězného konce dotáhl Liberec.

Pavel Čapek (trenér Liberce) „Potřebovali jsme konečně zvládnout domácí zápas. Navíc jsme hráli na stadionu U Nisy a proti Spartě, měli jsme tedy motivaci navíc. Byli jsme trochu posíleni hráči áčka, ale Sparta má také velmi kvalitní tým a nikdy se s nimi nehraje snadno. Měli jsme více gólových šancí a podle mě jsme si zasloužili vyhrát, jen jsme si úplně zbytečně zkomplikovali závěr, kdy jsme přestali hrát při rozehrávce standardky. Pak bylo posledních minut ještě dost hektických. Ale celkově myslím, že jsme sehráli dobrý zápas a věřím, že se musel líbit i divákům.“

Slovan Liberec – Sparta Praha 2:1 (2:0)

Branky: 11. Kouřil, 27. Micovčák - 79. Špaček. Rozhodčí: Rejžek - Novák, Pečenka. ŽK: 66. Obročník, 89. Kouřil, 90. Bartošák - 62. Holzer, 90. Špaček.

Liberec: Konečný – Coufal, Chlumecký (C), Bartošák, Barac (87. Šustr), Heppner (90. Čuřík), Polák (46. Kristian), Da Silva, Obročník (82. Blažek), Micovčák (63. Kazda), Kouřil.
Sparta: Vorel – Pavlík, Penc, Holzer (76. Balvín), Havelka, Cabadaj (46. Čmelík), Špaček, Moravec, Císařovský, Matoušek (C), Surmaj (46. Sváta).

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Lužická Nisa, Vladimír Coufal, Letná, Liberec, Da Silva, Pavel Čapek, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomsta za áčko. Juniorka Slovanu na stadionu U Nisy zdolala pražskou Spartu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.