Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Slovan obral o body vedoucí Plzeň. V Doosan Aréně remizoval 2:2

Fotbalisté Slovanu dokázali obrat o body suverénní Plzeň. V Doosan Aréně dokázali v neděli večer vybojovat po brankách Pulkraba a Breiteho cennou remízu 2:2. Získaný bod posunul Slovan na čtvrtou příčku před pražskou Spartu.

Brankový účet otevřela po dvaceti minutách hry Plzeň. Jan Kovařík dostal míč na levé straně a odcentroval dobře do prostoru na zadní tyč, kam si naběhl Tomáš Chorý a svojí první soutěžní brankou v plzeňském dresu otevřel skóre.

Slovan dokázal srovnat v osmatřicáté minutě. Po centru z levé strany se před brankou dostal k míči Matěj Pulkrab a zakončením v pádu překonal Kozáčika. Plzeň na srovnání zareagovala obratem, když se o dvě minuty později dostala opět do vedení. Domácí získali míč na útočné polovině, Chorý poslal do samostatného úniku Krmenčíka, který si s druhým sólem v duelu poradil lépe. Levačkou poslal míč podél Hladkého do sítě. 

Poslední slovo ale měli hosté. Čtvrt hodiny před koncem přišel dlouhý centr na Kerbra, ten vrátil míč před bránu Kozáčika, odkud ho Radim Breite dokázal poslat do sítě. Na konečném stavu 2:2 už nedokázal nic změnit ani tlak Slovanu v posledních sekundách utkání, ani střela Plzně do břevna v devadesáté minutě.

„Myslím si, že jsme od začátku nehráli špatně. Udělali jsme dvě až tři chyby, kterých Plzeň hned využila. Jsem ale rád, že jsme se dokázali prosadit a že vezeme alespoň bod,“ dodal střelec druhé branky Radim Breite.

FC Viktoria Plzeň - FC Slovan Liberec 2:2 (2:1)

Branky: 21. Chorý, 40. Krmenčík - 38. Pulkrab, 74. Breite

Sestavy: Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský (c) - Zeman (78. Petržela), Hořava, Čermák (86. Bakoš), Kovařík - Chorý (64. Kolář), Krmenčík. Liberec: Hladký - Coufal (c), Kačaraba, Mikula, Kerbr - Oscar (80. Ševčík), Folprecht, Breite, Potočný (56. Da Silva) - Bosančić - Pulkrab (90+2. Havelka)

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, HET liga, fotbal, David Holoubek, FC Viktoria Plzeň, Matěj Pulkrab, AC Sparta Praha, Radim Breite, Tomáš Chorý, Jan Kovařík, Bílí Tygři Liberec, Da Silva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan obral o body vedoucí Plzeň. V Doosan Aréně remizoval 2:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.