Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Sedm gólů v pěti zápasech. Nepropadám euforii, říká úspěšný střelec Matěj Pulkrab

Když si v sedmé minutě zápasu na Slovácku naběhl na centr Milana Kerbra na přední tyč a míč poslal do sítě, nikdo se snad ani už nedivil. Matěj Pulkrab se právě trefil v pátém utkání v řadě a byl to jeho sedmý jarní gól. Sám hráč ale zůstává skromný a góly připisuje skvělé práci celého týmu.

„Nepropadám nějaké euforii. Jdu zápas od zápasu. Na jaře nám to několikrát pomohlo k bodům, což je úžasné. Za týden nás čekají Teplice a jde se na novo,“ zůstává jednadvacetiletý hráč na zemi.

Podle něj šlo na Slovácku o velmi těžký zápas na špatném terénu. „Oba týmy se snažily hrát spíše vzduchem. Balón hodně odskakoval. Bylo hodně nepřesností. Je to terénem, ale třeba i technikou hráčů,“ usmíval se po utkání.

Pulkrab si chválí atmosféru v týmu, nikdo podle něj nelétá v oblacích. „Jarní forma není náhoda. Je to práce a přístup celého týmu ke každému tréninku i zápasu. Klíčem je tedy poctivě pracovat stejně jako doposud,“ je přesvědčený.

Sám toho měl při utkání dost. V týdnu před zápasem totiž absolvoval reprezentační sraz hráčů do jednadvaceti let, když odehrál utkání s Chorvatskem a v Řecku. Proto střídal už v 65. minutě.

„Necítil jsem se tak dobře, jako v jiných utkáních. Věděl jsem, že musím odmakat tu část utkání, kterou tam budu. Když pak trenér viděl, že už nejsem tolik platný pro tým, věděl jsem, že máme na lavičce Wesleyho Da Silvu, který zápas dobojuje místo mě,“ zhodnotil.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Matěj Pulkrab, Slovan Liberec, fotbal, střelec, 1. FC Slovácko, Milan Kerbr, FK Teplice, FC Internazionale Milano, Stanislav Moravec, Vojtech Masný, Řecko, Chorvatsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedm gólů v pěti zápasech. Nepropadám euforii, říká úspěšný střelec Matěj Pulkrab  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.