Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slovan utkání v Karviné nezvládl, přesto si zahraje ve skupině o titul

Liberečtí fotbalisté v posledním kole před nadstavbou prohráli v Karviné 1:2. Začali dobře, když se už v desáté minutě trefil Sýkora, domácí ale ještě v první půli vyrovnali a v druhém poločase strhli výsledek na svou stranu. Liberec si ale přesto zahraje v mistrovské skupině a doma tak přivítá Slavii, Spartu i Plzeň.

Úvod se Libereckým povedl. Po jedenácti minutách předvedli rychlou akci, na jejímž konci byl Sýkora, který poslal hlavou míč pod břevno – 0:1. V útocích se pak střídaly oba týmy, dobrou možnost měl po dvaceti minutách Wágner, libereckou bránu ale minul.

Vyrovnáno mohlo být po půl hodině hry, Ngyuen špatně vyběhl a míč už mířil do brány, do bezpečí ho ale poslal Kačaraba. Liberečtí vyklidili pole a o šest minut později se už Karviná trefila, když Guba přešel přes Koscelníka a prostřelil Nguyena.

Karviná byla i nadále lepší, ve druhé půli se před Nguyenem ocitl Wágner, pěknou střelu vyslal Budínský. Tento hráč byl úspěšnější v 56. minutě. Liberečtí si na vápně dávali přednost, a Budínského střela obloučkem zaplula za Nguyena – 2:1.

V dalším průběhu si domácí hlídali vedení a byli nebezpečnější, Liberec žádné vážnější příležitosti neměl. I přes prohru si ale zahraje v mistrovské skupině.

MFK Karviná - Slovan Liberec 2:1 (1:1)

Branky: 36. Guba, 56. Budínský – 11. Sýkora. Žluté karty: 52. Smrž, 86. Faško – 48. Breite. Rozhodčí: Berka – Flimmel, Vaňkát.

MFK Karviná: Berkovec – Čolić (82. Moravec), Krivák, Rundić, Záhumenský – Smrž, Budínský – Ba Loua (87. Bukata), Lingr, Guba (70. Faško) – Wágner (C)
FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník (90. Pázler), Kačaraba, Vuklišević, Hybš – Malinský (70. Pešek), Breite (C), Oscar, Potočný – Sýkora (80. Musa) – Kozák

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Karviná, MFK Karviná, FC Slovan Liberec, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha

Slovan utkání v Karviné nezvládl, přesto si zahraje ve skupině o titul  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.