Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Slovan touží změnit zlou bilanci. Plzeň doma neporazil dvanáct let

Druhé kolo první fotbalové ligy otevře páteční předehrávka mezi Libercem a Plzní. Oba týmy vstoupily do nové sezony vítězně, ale Viktoria se Slovanem v nejvyšší soutěži neprohrála třináctkrát za sebou a na pod Ještědem naposledy neuspěla před dvanácti lety. Zápas má výkop v 18:30.

Liberec při soutěžní premiéře trenéra Pavla Hoftycha otočil zápas v Ostravě a gólem Romana Potočného z nastavení zvítězil 2:1. Také Plzeň uspěla po obratu, když doma zdolala Olomouc 3:1.

„Kdybychom z Ostravy přijeli s prázdnou, byli bychom proti Plzni pod obrovským tlakem. Takhle jsme víc v klidu, hrajeme doma a moc chceme naše fanoušky pobavit dobrou hrou a hlavně dobrým výsledkem," uvedl Pavel Hoftych.

Svěřenci Pavla Vrby jsou za úspěšný začátek ligy rádi, ale triumf nad Olomoucí nepřeceňují. „Hlavně výkon by nás měl povzbudit, byl dobrý, měli jsme hodně šancí a hráli to, co bychom si tak představovali. Ale je to pořád jenom jeden zápas a po Liberci to může být zase jiné. Takže se musíme soustředit maximálně na Liberec a zůstat na vlně, na kterou jsme najeli," řekl záložník Viktorie Jan Kopic.

Hoftych úřadujícího vicemistra hodně chválil. „Dá se říct, že Plzeň je zase kandidát na titul, ostatně jako každý rok v poslední době. Takového soupeře, který je v Česku dlouhodobě top, podle mě málokdy přehrajete jenom fotbalovostí, protože na každém postu disponuje velmi kvalitním hráčem. Pokud chcete s Plzní uspět, vždy k tomu musí být navíc určitá dávka emocí, soubojovosti a vůle po vítězství," prohlásil liberecký kouč.

Pro Plzeň jde o generálku na Ligu mistrů

Plzeň se v generálce na úterní úvodní domácí duel 2. předkola Ligy mistrů proti Olympiakosu Pireus bude muset zřejmě obejít bez zraněných stoperů Lukáše Hejdy a Romana Hubníka. Liberec dobře zná plzeňský asistent trenéra Marek Bakoš, který za Slovan v minulosti hrál.

„Kádr Liberce se až tak moc neobměnil a odešli dva hráči, ale ze základní sestavy. Přišel tam nový trenér. My se na to budeme připravovat, abychom si z Liberce přivezli dobrý výsledek. Ale nebude to jednoduché, protože Liberec je silné mužstvo, je tam specifické prostředí a fanoušci," konstatoval Bakoš.

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Sport, fotbal, Slovan Liberec, Plzeň, FC Slovan Liberec, FC Viktoria Plzeň, Ještěd, Pavel Hoftych, SK Sigma Olomouc, Liga mistrů UEFA, Ostrava, Marek Bakoš, Roman Potočný, Pavel Vrba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan touží změnit zlou bilanci. Plzeň doma neporazil dvanáct let  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.