Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Slovan změří síly s exotickým soupeřem. U Nisy přivítá mnohonásobného kuvajtského mistra

Takový tým v Liberci ještě nehrál. Slovan se ve středu po obědě střetne s klubem Kuvajt SC, který je v Česku na předsezónním soustředění. Zápas se hraje od 14 hodin a příležitost dostanou méně vytížení hráči, Slovan totiž už v sobotu čeká utkání na Slavii.

Kuvajt SC dlouhodobě vládne domácí soutěži, vyhrál ji už patnáctkrát a aktuálně je mistrem třikrát po sobě. Mnohokrát vyhrál i kuvajtský pohár a je také prvním kuvajtským týmem, který ovládl asijský AFC Cup, který získal celkem třikrát.

Klub byl založen v roce 1960, je tak jen o dva roky mladší než Slovan. Na soupisce má především domácí hráče, ale i obránce z Maroka, záložníky z Tuniska a Ekvádoru a útočníka z Pobřeží Slonoviny. Ekvádorský záložník Diego Calderón si zahrál například americkou MLS za tým Colorado Rapids. Na kontě má také starty v nejvyšší ekvádorské soutěži.

Zápas se hraje od 14 hodin, otevřená bude pouze hlavní tribuna a vstup od dopravního hřiště. Vstupné je volné.

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Kuvajt SC, příprava, Kuvajt, Lužická Nisa, Česko, Liberec, Colorado Rapids, Diego Calderón, Maroko, Tunisko, Ekvádor, Pobřeží slonoviny

Slovan změří síly s exotickým soupeřem. U Nisy přivítá mnohonásobného kuvajtského mistra  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.