Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Futsalisté vyloupili nováčka. Zápas otočili čtyřmi góly ve druhé půli

V rámci třetího kola Varta futsal ligy zavítali hráči Liberce na horkou půdu Hodonína, který je letošním nováčkem soutěže. A i když po první půli prohrávali o dvě branky, domů si vezou vítzství, když v druhém poločase čtyřmi brankami utkání otočili.

Úvod zápasu byl opatrný z obou stran. Na první branku utkání se čekalo až do 16. minuty. Svou šanci využil domácí Koky a na zadní tyči otevřel skóre zápasu. Své dvě vyložené šance neproměnil bohužel na straně libereckých kapitán Benek a tak zahrozilo opět Tango. Po individuální akci zakončil přesně Buc a šlo se po prvním poločase do šaten za nepříznivého stavu 2:0 pro domácí.

Liberec nebyl dostatečně důsledný ve svém bloku, jako tomu bylo např. se Spartou a tak trenér Vacek zvolil do zbývajících dvaceti minut jinou taktiku, což se nakonec ukázalo jako velice dobrý tah.

Hráči FTZS nastoupili na svého soupeře a mačkali ho celý druhý poločas. Šance střídala šanci, ale ne a ne se brankově prosadit. To se povedlo po důrazném souboji  s branařem JANÁČKOVI, který ve 34.minutě snížil na průběžných 2:1.

O dvě minuty později vyšla libereckým standardní situace, kdy na zadní tyči skóroval DVOŘÁK – 2:2

V poslední minutě zápasu utekl po pravé straně Baláž, naservíroval do prázdné branky NOVOTNÉMU a ten vystřelil týmu pár sekund před závěrečným hvizdem všechny 3 body.

Tečku za střetnutím udělal JAKUB ŠORSÁK, který v samotném závěru pálil do odkryté klece – 2:4

Liberečtí si opět dokázali, že utkání nejsou ztracena za žádného stavu a stejně jako v Mělníku, tak i dnes prokázali charakter a obrátili nepříznivý vývoj na svoji stranu.

Michael Vacek (trenér FTZS Liberec) „Do zápasu jsme vstoupili s cílem hrát z bloku a dostávat se do rychlých brejků. To se nám moc nedařilo, ale přesto jsme si několik šancí vytvořili, ale nedokázali jsme je proměnit. Góly jsme dostali po dvou individuálních akcích domácího Buce. V druhém poločase jsme soupeře začali napadat už při rozehrávce a měli jsme míč více ve své moci, ale stále jsme trpěli špatnou koncovkou. Až důrazem Tomáše Janáčka se nám podařilo snížit a po signálu z rohu i vyrovnat. Myslím, že soupeřem to otřáslo a my jsme dokázali vstřelit rozhodující gól. Chtěl bych pochválit celé mužstvo za týmový výkon. Až do konce věřili, že mohou výsledek otočit a dělali pro to maximum.“

Tango Hodonín - FTZS Liberec 2:4 (2:0)

Branky: Janáček, Dvořák, Novotný V., Šorsák

Sestava FTZS Liberec: Vogt, Dlask – Kratochvíl, Bína M., Daněk, Benek (K), Vrabec – Šorsák, Baláž, Janáček, Dvořák, Novotný V.

Autoři | Foto FT Zlej Sen

Štítky zlejsen, futsal, Hodonín, FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha

Futsalisté vyloupili nováčka. Zápas otočili čtyřmi góly ve druhé půli  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.