Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Slovanu chybí šestnáct podzimních gólů. Přesto myslí na první šestku a evropské poháry

Fotbalisté Liberce přišli v zimní přestávce o dva nejlepší střelce Romana Potočného a Petara Musu, přesto chtějí v jarní části sezony z devátého místa zabojovat o účast v evropských pohárech. Trenér Pavel Hoftych věří, že jeho svěřenci navážou na zlepšení z druhé poloviny podzimu.

Liberečtí vstoupí do jara značně oslabení. Nejlepší podzimní střelec Potočný s devíti brankami přestoupil do Ostravy a "sedmigólového" Musu si předčasně stáhla z hostování Slavia. Do Edenu zamířil z hostování v Liberci i záložník Oscar.

„Odešlo nám 16 branek v podobě těch dvou hráčů plus Oscar. Budeme potřebovat, aby mužstvo jejich góly nahradilo a abychom se třeba zlepšili v defenzivě. Tam jsme měli zbytečná okna," řekl na tiskové konferenci Pavel Hoftych.

Podívejte se na celou tiskovou konferenci

„Chtěli bychom se porvat o postup v domácím poháru co nejdále a v lize držet příčky, které nám zajišťují možnost dalších kvalifikačních bojů o poháry. Chtěli bychom hlavně navázat na závěr podzimu od 10. do 20. kola. Na začátku to bylo hodně na houpačce, od 10. kola se nám to povedlo trošku stabilizovat," dodal Hoftych.

Severočeši ztrácejí pět bodů na první šestku, kterou čeká nadstavbová skupina o titul. „Pro nás je důležité, abychom drželi kontakt s nejlepší šestkou. Jako to bylo vloni, kdy jsme se ve finále do té šestky i dostali. Je tam navíc domácí pohár, přes něj vede nejlepší cesta do pohárů. To je pro nás nejdůležitější," podotkl kapitán Radim Breite.

Pavel Hoftych před jarem

Vedle Potočného, Oscara a Musy opustil tým i Bojan Dordič. Naopak ze Slavie přišli útočník Imad Rondič a na hostování Jakub Hromada, z rezervy se posunul do týmu Kristian Michal. „Kádr máme omlazený. Všeobecně za klub pracujeme na příchodech. Po odchodu Petara Musy to není jednoduché, žádnou druhou variantu do útoku jsme připravenou neměli. Myslím, že jednoho jména se ještě dočkáme," uvedl sportovní ředitel klubu Zdeněk Koukal.

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Sport, fotbal, Liberec, FC Slovan Liberec, Pavel Hoftych, Roman Potočný, mistrovství Evropy, SK Slavia Praha, tisková konference, Ostrava, Stadion Eden, Jakub Hromada, Bojan Djordjic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovanu chybí šestnáct podzimních gólů. Přesto myslí na první šestku a evropské poháry  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.