Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Chceme ligu dohrát a dostat Slovan do pohárů sportovní cestou, říká trenér Pavel Hoftych

Je to situace, se kterou se žádný trenér ještě nesetkal. Jarní část fotbalové ligy měla být v plném proudu, jenže kvůli koronaviru se nehraje. Hráči trénují individuálně a čeká se, zda se bude soutěž dohrávat, nebo bude zrušena úplně. Trenér Slovanu Pavel Hoftych si tak mohl najít čas, aby odpovídal na dotazy fanoušků.

Věříte, že se fotbalová sezóna stihne dohrát?
V současné situaci bude pro všechny vítězství, pokud se podaří ligu dohrát a dojet do regulérních výsledků. Jestli to termíny dovolí na 30 zápasů, nebo se zvládne i nadstavba, není podle mě úplně důležité a popravdě řečeno mi je to i docela jedno. Budu rád, když se liga dohraje regulérně alespoň do 30 kol a podmínky to umožní.

A priori bych řekl, že bychom chtěli, aby se liga hrála a dohrála, i kdyby to mělo být do července. Je nám to úplně jedno. Stejně nějaká dovolená letos nebude připadat v úvahu, takže nám je jedno, jestli bude pauza, nebo nebude. Jsme fotbalisti a trenéři, chceme hrát a chtěli bychom soutěž dohrát a poprat se o to, abychom se jako Liberec třeba i do poháru sportovní cestou dostali.

Zaznamenal jste návrh majitele Příbrami Jaroslava Starky na rozšíření soutěže na dvacet týmů?
Vždycky v tom každý bude hledat své záležitosti. U Příbrami je to jasné, kdyby se liga nedohrávala, a ještě by se rozšířil formát na 20 klubů… Chápu Jardu Starku je to pochopitelné, hájí své zájmy. Myslím obecně, že by se liga ještě víc rozmělnila. Už takhle je dostatek prostoru, aby hrálo dost mladých kluků v každém klubu. Jestli chceš dát svého kluka, nekupuj si cizince. Není to pro mě argument.

Všechny odpovědi najdete tady

Jste spokojen s návštěvností na stadionu?
Myslím, že i na podzim jsme hráli ve druhé polovině dost dobrých zápasů a stejně se návštěva nelepšila. Myslím, že klub dělá dost doprovodných akcí, aby diváky přilákal, spíš bych řekl, že je to obecně trend v českém fotbale. Návštěvy až na tradiční bašty jako je Slavia, Sparta, Baník a Plzeň nejsou tak velké. V klubu o tom přemýšlíme, momentálně za trenéra a tým nic moc jiného než hrát slušný fotbal, dávat branky a doma uhrávat slušné výsledky dělat nemůžeme. Věřím, že časem se kulisa zase zlepší. Je mi jasné, že by diváci nejradši viděli, aby Liberec hrál o titul a tlačili ho, abychom titul dokázali.

Může se Slovan výhledově opět zapojit do boje o titul?
Myslím, že klub z dlouhodobého měřítka funguje velmi dobře. Chápu fanoušky, že by chtěli každý rok bojovat o titul, ale trochu se změnila situace v tom, že do mužstev typu Slavie, Sparty a Plzně se pumpují ještě větší peníze, než se pumpovaly dřív. Je těžké kvalitu vyrovnávat, ale myslím, že se s tím dlouhodobě Liberec pere a aspoň v boji o poháry zůstává.

Derby proti koronaviru. Zápas se nehraje, koupí vstupenky podpoří libereckou nemocnici

Fotbalové týmy z Liberce a Jablonce se měli už příští víkend postavit proti sobě v rámci 53. derby, jenže kvůli koronaviru se utkání nehraje. Kluby se tak dohodly na speciální akci – lidé si mohou koupit vstupenku, jako by se hrálo a výtěžek...

Daří se v Liberci zapojovat do A-týmu talenty z béčka a akademie?
Klub se snaží, aby si vychoval hráče z mládeže, což se Liberci myslím, až na výjimky typu Koláře, nedaří. Myslím, že akademie začne kluky připravovat tak, aby byli použitelní a přínosem pro Áčko. Očekávání jsou velká. Vím od nároďáku i z konfrontací s německým a rakouským fotbalem, že pokud začnete pracovat s akademií národní i klubovou, od startu začnete sbírat plody práce tak za pět let. To je optimističtější pohled.

Každopádně když se alespoň jeden hráč dokáže do týmu dostávat, je to dobře. Momentálně máme Fukalu, který nastupuje celkově v posledních zápasech od loňské sezony alespoň ve 30-40 % a máme Berana, který začíná pomalu naskakovat a snažíme se ho do zápasů postupně zapracovávat.

Máme Michala, který trénuje s námi a jeví se velmi dobře, ale je potřeba vidět, že jsou i další mladí hráči, kteří tam jsou Kuchta (22), Chaluš (21), Alibekov (21), Rondič (21). Mladých hráčů je v kádru hodně a není možné hrát jen s těmi vyloženě mladými.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Pavel Hoftych, slovan, fotbal, FC Slovan Liberec, trenér, soutěž, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, 1. FK Příbram, FC Baník Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme ligu dohrát a dostat Slovan do pohárů sportovní cestou, říká trenér Pavel Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.