Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Penalta, dvě červené, video. Atraktivní duel Slovanu s Boleslaví skončil remízou

Liberecký Slovan se v 28. kole představil na domácí půdě proti Mladé Boleslavi a musel dvakrát dotahovat nepříznivé skóre. Podruhé se to povedlo dokonce až v posledních sekundách hry, oba soupeři se tak rozešli smírně 2:2.

Zápas začal hodně zostra. Domácí Karafiát hned ve druhé minut nabídl míč Klímovi, který se dostal přes Kačarabu a poslal míč kolem Ngyuena do sítě – 0:1. Liberec ale mohl bleskově odpovědět. Zeman nacentroval na Kuchtu, který ale bránu hlavou přestřelil.

Slovan byl jinak po gólu zaskočený a zhruba deset minut se dostával do tempa. Po čtvrthodině poslal Malinský ostrý centr na Kuchtu, ke kterému se nakonec balon odrazil, už ho ale nestačil usměrnit do sítě.

I další nebezpečnou akci vedl Malinský, který se dostal až k brankové čáře, zpětnou přihrávku získal Baluta, poslal na vápno Marovi, ten však přestřelil.

Slovan neustále zvyšoval tlak a v 37. minutě byl navíc za stažení unikajícího Kuchty vyloučen Jakub Klíma. Následný přímý kop z hranice vápna si vzal Baluta, jenže trefil jen zeď. Ve 41. minutě už ale bylo vyrovnáno. Kuchta napadal hostujícího brankáře Kuchtu, který dostal těžkou přihrávku a který právě libereckého útočníka při odkopu trefil tak nešťastně, že se míč odrazil do brány – 1:1. Slovan mohl do poločasu dokonce i vést, Kuchta ale udělal kličku navíc a nestačil zakončit, Malinskému pak v poslední chvíli sebral míč Šeda.

I druhou půli začali domácí aktivně a Koscelníkovu hlavičku ve 49. minutě vyhlavičkoval z brankové čáry jeden z boleslavských obránců. 

Po hodině hry zničehonic udeřili hosté. Po střele jednoho z boleslavských hráčů zahrál rukou Karafiát a po prozkoumání videa nařídil rozhodčí penaltu. Tu proměnil Budínský – 1:2.

Video se nakonec zkoumalo i na druhé straně a opět kvůli ruce, tentokrát ale vše podle videorozhodčího proběhlo dle pravidel. A další pohroma přišla pro domácí v 75. minutě, kdy dostal druhou žlutou Kačaraba a síly na hřišti se vyrovnaly.

Slovan v závěru Boleslav zatlačil a v samém závěru byl odměněn, když si míč do sítě srazil Tataev – 2:2.

Pavel Hoftych (trenér Liberce). „Velmi těžké utkání. Boleslav sice neboduje pravidelně, ale má velmi kvalitní mužstvo, je to tradiční rival. Začali jsme hrubou chybou Karafiáta, ze které jsme dostali branku. Do konce poločasu jsme se dostali do přečíslení v počtu hráčů, protože byl vyloučen Klíma. Poté Kuchta krásně vyblokoval brankáře a dal poměrně laciný gól. Obě dvě branky byly dárkem. Do druhého poločasu jsme nabádali hráče k trpělivosti. Bohužel přišla penalta, která nás dostala do určité křeče. Nejsme Plzeň, nemáme hru založenou na dominanci. Zavřená obrana nám ne úplně svědčí. V závěru v době, kdy už to bylo o vteřinách, jsme dali šťastnou branku a vyrovnali jsme. Výsledek 2:2 odpovídá tomu, co jsme dnes viděli. Poprvé v sezoně jsme se ocitli na třetím místě. Nebylo to pro hráče úplně jednoduché, je tam určitý tlak, s kterým se doteď neseznamovali. Dnes jsme to úplně nebyli my, nakonec bereme bod, který je a může být zlatý."

Jozef Weber (trenér M. Boleslavi) „Pomalu se zvedáme po debaklu v Plzni. Co jsme si tam navařili, to jde za námi. Dva vlastní góly - jeden nás připravil o tři body se Zlínem, dnešní o tři body v Liberci. Jsem aspoň rád, že mužstvo zvedlo hlavu, se Zlínem i dnes podalo dobrý výkon. K vítězství nám chyběl kompaktní výkon, prvních 30 minut bylo velmi dobrých až na stranové hráče, kteří naopak podali velmi slabý výkon. De facto se podíleli na tom, že jsme v té chvíli nevedli už 2:0 a naopak že jsme šli do vyloučení. V deseti musím hráče za druhou půli pochválit za aktivitu. Vyjma kolem 50. minuty jsme se nenechali zatlačit a zavřít se ve vápně. Roh, penalta, šli jsme do vedení, v deseti jsme si vypracovali dvě standardky. Přišlo vyloučení soupeře, už to vypadalo, že zápas jde za námi. Bohužel jsme nezvládli závěr a vlastní gól si dal Tatajev, který byl naším nejlepším hráčem. Nevyčítám mu to, je to pro něj nešťastný moment. Druhý vlastní gól v druhém utkání po sobě, ale v obou byl náš nejlepší hráč v defenzivě. Je to škoda, ale před zápasem bychom bod brali."

Slovan Liberec - Mladá Boleslav 2:2 (1:1)

Branky: 41. Kuchta, 90.+5 vlastní Tataev - 2. Klíma Jiří, 62. Budínský (z pen.). Rozhodčí: Klíma – Moláček, Hrabovský, VAR: Cieslar, AVAR: Marek. ŽK: 14. Koscelník, 62. Karafiát, 70. Kačaraba - 19. Křapka. ČK: 76. Kačaraba - 36. Klíma Jakub. Diváci: 150.

FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Karafiát (C), Mikula – Alibekov (50. Beran), Mara – Malinský, A. Baluta, Ma. Zeman (60. Pešek) – Kuchta (60. Mashike)

FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Tatajev, Jakub Klíma, Zelený – Janošek, Túlio – Douděra (42. Mazuch), Budínský, Ladra (46. Fulnek) – Jiří Klíma

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fotbal, boleslav, FC Slovan Liberec, BK Mladá Boleslav, Jakub Klíma, Bílí Tygři Liberec, FC Viktoria Plzeň, FC Fastav Zlín, FK Mladá Boleslav, Pavel Hoftych, Jozef Weber, Jiří Klíma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Penalta, dvě červené, video. Atraktivní duel Slovanu s Boleslaví skončil remízou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.