Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve Slovanu je koronavirus mezi hráči i realizačním týmem. Do Hoffenheimu pojede oslabený

Slovan před třetím utkáním základní skupiny Evropské ligy hlásí velké komplikace. Hned několik hráčů a členů realizačního týmu bylo pozitivně testováno na koronavirus. Do Německa tak pojede tým oslabený. Kolik hráčů mělo pozitivní test klub podle vyjádření mluvčího Tomáše Čarnogurského nechce komentovat, jedním z nakažených je ale brankář Nguyen, který to oznámil na sociálních sítích.

„Přestože se testujeme pravidelně, včerejší testy UEFA na Covid nám prokázaly vícero pozitivních hráčů včetně několika členů realizačního týmu, přestože se jedná především o bezpříznakové případy. Do Hoffenheimu tudíž pocestujeme ve značně oslabené sestavě a jedeme tam s tím, že sestavu budeme skládat až na místě. Situace je prostě taková a my to bereme tak, jak to je. S nadhledem,“ okomentoval situaci trenér Pavel Hoftych.

Ten připomněl, že v Rumunsku měl problémy tým FCSB, teď to vyšlo na Slovan. „Je to netypická situace a uvidíme, jak to dopadne. Teď počítáme padlé a skládáme hráče, kteří k nám přibyli z B týmu. Jelikož je ze strany UEFA samozřejmě zájem, aby se zápas odehrál, tak se intenzivně řeší parametry počtu hráčů pro tento zápas a zítra bychom podle všeho měli odletět. Uvidíme, s kým a uvidíme, jak dáme sestavu dohromady,“ dodal trenér.

Podle něj se tým snažil dodržovat všechna opatření, zřejmě ho ale dohnalo společné cestování a další čas, kdy byli hráči i realizační tým hodně pohromadě. Naprostá většina nakažených ale podle Hoftycha nemá žádné příznaky, přesto hrát nemohou. „Taková je doba,“ uzavřel liberecký trenér.

Duel v Hoffenheimu se hraje ve čtvrtek od 21 hodin. Domácí jsou zatím stoprocentní, když porazili Bělehrad a vyhráli v Gentu. Slovan nejprve vyhrál nad Gentem a poté prohrál v Bělehradě 1:5.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan liberec, koronavirus, covid, hoffenheim, evropská liga, COVID-19, TSG 1899 Hoffenheim, Evropská liga UEFA, Německo, UEFA, trenér, Pavel Hoftych, KAA Gent, Bělehrad, FC Steaua București

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Slovanu je koronavirus mezi hráči i realizačním týmem. Do Hoffenheimu pojede oslabený  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.