Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Slovan po osmi letech veze z Plzně tři body. Rozhodla červená karta pro Kašu

Liberečtí fotbalisté berou z utkání v Plzni vítězství. Nejdůležitějším momentem se stalo vyloučení Kaši na konci první půle, Liberec v té druhé přesilovku využil góly Rondiče a Peška. V tabulce tak přeskočil právě svého soupeře a dostal se na páté místo.

Slovan od počátku vsadil na pevnou defenzivu, směrem dopředu se mu čtyřicet minut první půle prakticky nic nepodařilo vymyslet. To Plzeň měla hned několik náznaků a v patnácté minutě trefil Bucha krásnou ranou tyč. 

Až v závěru poločasu začal Liberec vyrovnávat hru a ve 42. minutě přišel klíčový okamžik. Kaša prošlápl holeň Sadílka a po zásahu VARu byl vyloučen, zraněný liberecký hráč musel střídat.

A z rozehraného přímého kopu mohli hostí udeřit. Do míče se opřel Jugas, a brankář Staněk se předvedl skvělým zákrokem.

Přesilovku Slovan v druhé půli rychle využil. Karafiát poslal centr na Peška, který našel Rondiče a ten propálil Staňka – 0:1. A v 56. minutě to mohlo být o dva góly. Před Staňkem se zjevil Koscelník, jenže těsně minul bránu.

Další velmi dobrou možnost měli hosté v 63. minutě. Při brejku dva na dva vybídl Rondič Rabušice, který se uvolnil a pálil, jenže opět zasáhl Staněk. Poté dostali možnost i domácí. Limberského metr za vápnem fauloval Mara a střílel Kayamba, trefil ale jen zeď.

I v deseti mohla Plzeň v 80. minutě vyrovnat a smutným hrdinou se mohl stát střelec gólu Rondič. Po rohu nešťastně tečoval míč a ten olízl tyč brány Nguyena.

V nastavení potvrdil vítězství Slovanu Pešek kuriozním gólem. Do vápna se na roh vydal i brankář Staněk a právě toho liberecký záložník využil, když se trefil ranou z poloviny hřiště. 

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 0:2 (0:0)

Branky: 52. Rondić, 90. Pešek. Žluté karty: 24. Ba Loua, 54. Ondráček - 29. Koscelník, 66. Mara, 89. Karafiát, 90. Fukala. Červené karty: 42. Kaša. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Horák. VAR, AVAR: Hocek, Ratajová

Viktoria Plzeň: Staněk - Limberský (84. Matějka), Kaša, Brabec (C), Falta - Bucha, Kalvach, Šulc - Kayamba (46. Míka), Ondrášek (74. Beauguel), Ba Loua (74. Mihálik)

FC Slovan Liberec: Nguyen - Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula (C) - Purzitidis (61. Mara), Sadílek (44. Rabušic), Karafiát - Koscelník, Rondić, Pešek

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Slovan Liberec, liga, fotbal, plzeň, HC Škoda Plzeň, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, FC Viktoria Plzeň, červená karta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan po osmi letech veze z Plzně tři body. Rozhodla červená karta pro Kašu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.