Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Na děti prdíme, je mi jich líto, apeluje na vládu trenér Slovanu Pavel Hoftych

Patří k těm, kteří se od počátku nemohou smířit s řadou protikoronavirových omezení. Trenér Slovanu Pavel Hoftych po vítězném utkání přišel na tiskovou konferencí se šátkem s nápisem „Nechte děti trénovat a soutěžit!“ „Není v tom zdravý rozum,“ vadí Hoftychovi.

„Všichni máme děti, já už mám i vnučku. Dětí je mi líto, už jen to, že musí chodit schované pod rouškou, nevidíte žádný úsměv, žádné emoce,“ ozval se na tiskové konferenci.

Jeho tým přitom před pár minutami vyloupil o osmi letech Štruncovy sady a z Plzně si odvezl vítězství 2:0. Po zhodnocení utkání ale přišla řada právě na smutné téma. „Nechodí do školy, nemohou sportovat, nemůžou vůbec nic. Vede to k apatii. My na děti teď prdíme,“ nebral si servítky.

Ve svém apelu vyzval vládu, aby situaci řešila. „Vláda by měla zacílit na to, aby se rizikové skupiny ochránily třeba nošením respirátorů. Na děti nemůžeme prdět, kompetentní lidé se nad tím musí zamyslet a pustit děti sportovat,“ uvedl s tím, že by se měl začít používat zdravý rozum.

Právě Hoftych patří od začátku protikoronavirových opatření ke kritikům těch nesmyslných. Před pár dny dostal také pokutu od ligové asociace za údajné závažné porušení protokolu LFA, kterého se měl dopustit ještě v podzimní části v souvislosti s nenošením roušky při tiskových konferencích, ačkoliv se odehrávaly ve venkovních prostorách při dodržení povinných rozestupů.

„Měl jsem za to, že všechny předpisy, které v současnosti musíme dodržovat, směřují hlavně k tomu, aby se bránilo možnému šíření nákazy. Aspoň tak se to v nich i píše,“ řekl trenér. „Ve venkovních rozhovorech, kdy reportér i kameraman musí dodržovat předepsanou vzdálenost minimálně dva metry, přece nikoho nemůžu nakazit, i když budu mluvit bez roušky. To samé při tiskových konferencích, kterých se novináři ani nemohou osobně účastnit a natáčíme je také ve venkovních prostorách s dodržením rozestupů,“ dodal. 

Striktní vynucování nošení roušek Hoftychovi v takovém případě nepřijde logické. „Nebyli jsme k tomu nucení ani loni na jaře, když se liga poprvé znovu rozeběhla, a dokonce ani při podzimních zápasech Evropské ligy! Nerozumím ani tomu, proč mimo dny zápasů roušku při rozhovorech do médií nosit nemusím a po zápase za to mám dostávat vysoké pokuty. Doufám, že to konečně někomu dojde a protokol se co nejdříve změní,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, hoftych, rouška, Pavel Hoftych, Plzeň 2-Slovany, tisková konference, trenér, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na děti prdíme, je mi jich líto, apeluje na vládu trenér Slovanu Pavel Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.