Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zápas Liberce s Baníkem skončil remízou. Hosté neproměnili penaltu

Fotbalisté Liberce ve 25. kole první ligy remizovali doma s Ostravou bez branek a neoplatili tak soupeři lednovou porážku. Baník, který venku v nejvyšší soutěži prohrál předchozí čtyři zápasy, měl k vítězství blíž. Neproměnil ale několik šancí ani penaltu v podání Patrizia Stronatiho v 39. minutě a v neúplné tabulce klesl na osmou příčku. Slovan zůstal pátý.

Liberecký trenér Pavel Hoftych nechal trojici mladíků z jednadvacítky Sadílek, Chaluš a Fukala jen na lavičce a v brance dal před reprezentantem Nguyenem znovu přednost Knoblochovi. Ostravský kouč Ondřej Smetana udělal po porážce na hřišti Slovácka hned čtyři změny.

Liberec je podle bilance na domácí půdě hned za Slavií, ale tentokrát to tak U Nisy dlouho nevypadalo. Baník byl aktivnější, jen v koncovce se mu nedařilo. Když se ve 29. minutě dostal Fleišman do nadějné pozice, pálil hodně nepřesně. Stejně tak minula o pět minut později branku hlavička zcela volného Zajíce.

V 38. minutě dokonce skončil přetažený Ndefeho centr v liberecké síti, ale rozhodčí Zelinka místo gólu nařídil penaltu za to, že Mara v šestnáctce zcela mimo hru postrčil Tetoura. Hosté se na rozhodčího za neuznaný gól zlobili a to ještě netušili, že jim ani penalta nepomůže. Stronati totiž na rozdíl od zápasu s Teplicemi trefil jen tyč a jeho dorážka platit nemohla.

Těsně před přestávkou sudí znovu ukázal na značku pokutového kopu, protože viděl Koscelníkovo hraní rukou. Po konzultaci s videorozhodčím a přezkoumání situace však penaltu odvolal, protože slovenský obránce zasáhl míč hlavou.

Hned po změně stran hlavičkoval ostravský Juroška jen do náručí brankáře Knoblocha a domácí gólman si poradil i s hlavičkou Stronatiho. Liberec neznamenal prakticky žádné nebezpečí. Ani střídání mu nepomohlo a brankař Baníku Laštůvka si bez problémů připsal poosmé v sezoně čisté konto. Mezi jeho tyče se trefil jen čtvrt hodiny před koncem Karafiát, ale střela z dálky zkušeného gólmana nemohla zaskočit.

Domácí byli dokonce blíž k porážce, což se jim U Nisy naposledy stalo při listopadovém derby s Jabloncem. Baník ale své šance nezužitkoval a zápas dospěl k bezbrankové remíze.

FC Slovan Liberec - FC Baník Ostrava 0:0 (0:0)
Žluté karty: 39. Mara, 57. Rondič, 68. Karafiát. Neproměněná penalta: 39. Stronati. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Nádvorník.

FC Slovan Liberec: Knobloch – Koscelník, Purzitidis, Chaluš, Mikula – Karafiát, Mara (46. Sadílek) – Pešek (69. Pešek), Faško, Mosquera (85. Fukala) – Rabušic (55. Rondič)

FC Baník Ostrava: Laštůvka - Juroška, Svozil, Stronati, Fleišman - Fillo (71. Holzer), Janoš, Tetour (79. Kuzmanovič), Kaloč, Ndefe - Zajíc (79. O. Šašinka)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Sport, fotbal, první, 25. kolo, Liberec, Ostrava, FC Baník Ostrava, Bílí Tygři Liberec, Patrizio Stronati, HC Vítkovice Ridera, FC Slovan Liberec, 1. FC Slovácko, SK Slavia Praha, Lužická Nisa, Pavel Hoftych, Ondřej Smetana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas Liberce s Baníkem skončil remízou. Hosté neproměnili penaltu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.