Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ředitel akademie Slovanu píše premiérovi a ministrovi. Za celý rok jste nebyli schopní udělat funkční závěry, vadí mu

Liberecký Slovan bojuje za obnovení sportování dětí. Už v sobotu po zápase na Slovácku se vyjádřil trenér Hoftych, v neděli pak ředitel akademie Petr Silovský napsal dopis novému ministrovi Arenbergrovi, aby celou situaci urychleně řešil.

„Více než rok téměř netrénujeme, i když se snažíme najít vždy nějaký prostor a možnosti, jak trénovat a fungovat v nějakém režimu s minimálními negativními dopady,“ říká ředitel akademie Petr Silovský.

Vadí mu, že amatérský sport nebyl v opatřeních řešen samostatně. „Naopak se vždy svezl s obecnými opatřeními platnými pro většinu obyvatelstva bez rozlišení potřeb jednotlivých skupin,“ dodal.

Není normální držet děti doma, reaguje Hoftych. Postihne nás každá blbá viróza, vadí mu

Jeho tým potřetí za sebou nevyhrál, na Slovácku padl gólem z penalty 0:1. Trenér Slovanu Pavel Hoftych měl ale po utkání na srdci především fakt, že v pátek povolený amatérský sport zřejmě opět nebude. „Nevidím v tom žádný zdravý rozum a logiku,“...

Týmy akademie budou už od pondělí trénovat v režimu sektorového tréninku po dvojicích. „Chceme mít děti opět venku na hřišti a současně žádáme respekt a pomocnou ruku od naší vlády a zastřešujících orgánů. Páteční výstup našeho nového ministra zdravotnictví byl toho pravým opakem,“ vadí Silovskému.

Ten vyzval vládu, aby situaci ještě v pondělí urychleně řešila. „My jsme připraveni trénovat bezpečně a neohrožovat další vývoj pandemie v naší republice,“ uzavřel.

Dopis ředitele akademie Slovanu Petra Silovského ministru zdravotnictví

Pane premiére a pane ministře zdravotnictví,

vyzývám vás za celou mládež našeho klubu a věřím, že i za celou sportující obec, abyste vytvořili podmínky a metodiku pro amatérský a mládežnický sport v době pandemie, protože celá situace už není jen alarmující nýbrž komická. Za celý rok jste nebyli schopni vyslyšet návrhy, diskuse a udělat funkční závěry.

Vaše slova už nemají žádnou váhu a obávám se, že Vaše nakládání s amatérským sportováním a rozvolněním sportu může dopadnout hůře, než si vy sami opětovným omezením na dvojice slibujete. Namísto vydané metodiky, i kdyby s pravidelným testováním, nám měníte Vaše stanoviska během 24 hodin a z Vašich výrazů málokdy vidíme respekt či naději, že směřujeme k nějakému cíli.

Jak moc je sport, sociální kontakt a celkově pohyb nejen pro mládež důležitý a klíčový, Vám jistě nemusím připomínat.

Žádám Vás, vydejte v pondělí ráno smysluplná pravidla pro amatérský sport. My jsme připraveni trénovat bezpečně a neohrožovat další vývoj pandemie v naší republice.

Petr Silovský - ředitel akademie FC SLOVAN LIBEREC

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Akademie Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, akademie, sport, děti, FC Slovan Liberec, Slovácko, ministr zdravotnictví, pandemie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitel akademie Slovanu píše premiérovi a ministrovi. Za celý rok jste nebyli schopní udělat funkční závěry, vadí mu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.