Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Bitva U Nisy skončila remízou. Dva góly Peška nestačily, Sparta vyrovnala během minuty

Atraktivní duel přineslo měření sil mezi Slovanem Liberec a Spartou. Domácí vedli už 2:0, jenže Sparta během minuty vyrovnala. Přes další šance už další branky nepadly a oba týmy se rozešly smírně.

První možnost měl hostující Karabec. Sparta době zakombinovala a mladý záložník pálil z nebezpečné pozice, jeho ránu ale zblokoval Chaluš. Karabec měl dobrou možnost ve 24. minutě, kdy střílel levou nohou a míč jen těsně minul tyč Knoblochovy brány.

Liberec měl několik náznaků, k zakončení se ale nedostával. To se změnilo a v 31. minutě. A byl z toho gól. Po několika hlavičkách se míč dostal k Rondičovi, který vybídl Peška a liberecký hráč obešel Sáčka a poslal míč podél Nity – 1:0.

Sparta mohla rychle odpovědět, když Mikula na hranici vápna fauloval Plavšiče, Dočkalovo zakončení ale šlo mimo.

Do druhé půle vstoupili domácí skvěle. Pešek dostal balon za obranu udělal pár rychlých kroků, moc se nerozpakoval a poslal míč za Nitu – 2:0.

A i po druhém gólu dostala Sparta dobrou možnost vstřelit gól. Mikula znovu fauloval na hranici vápna, míč si tentokrát vzal Karlsson, ale ani on nezamířil mezi tři tyče.

Liberec pak čekal na brejky a měl řadu dobrých náznaků, střelu Koscelníka v poslední chvíli zblokovala obrana. A v 64. minutě si šel Pešek po chybě Čelůstky pro hattrick, jenže bránu těsně minul.

Místo vedení 3:0 tak přišel pro domácí šok. V 67. minutě se Spartě podařilo snížit. Za vápnem dostal míč Karlsson a krásnou ranou ho poslal za záda Knoblocha – 1:2. A jen o minutu později bylo vyrovnáno. Hložek napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a míč zaplul do sítě – 2:2.

V 74. minutě se do gólovky hnal Karlsson, jehož ránu ale vytěsnil Knobloch. Útočný fotbal pak pokračoval dál. Z protiútoku se Mosquera zbavil Vitíka a míč kroutil k tyči, jenže těsně minul.

V poslední desetiminutovce hrozili domácí. Nejprve po nahrávce Sadílka pálil Rabušic, jeho ránu zblokoval Pavelka rukou, penalta se ale nepískala. O chvíli později se zase hnal do zakončení Mosquera a jeho rána jen těsně minula tyč. V 90. minutě hledal Mosquera ve vápně Rabušice, jehož rána šla mimo.

Slovan Liberec - Sparta Praha 2:2 (1:0)

Branky: 30. a 50. Pešek – 67. Karlsson, 68. Hložek. Žluté karty: 34. Mikula, 40. Sadílek, 80. Rabušic, 87. Faško – 41. Wiesner, 87. Pavelka. Rozhodčí: Orel - Kubr, Melichar. Diváci: 850

FC Slovan Liberec: Knobloch - Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula - Mara, Sadílek, Karafiát (77. Faško) - Koscelník, Rondić (76. Rabušic), Pešek (71. Mosquera) 

AC Sparta Praha: Nita - Sáček, Vitík, Čelůstka, Hancko - Wiesner (54. Juliš), Dočkal (88. Trávník), Pavelka, Karabec (54. Karlsson), Plavšič - Hložek

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, liga, fotbal, sparta, AC Sparta Praha, Lužická Nisa, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bitva U Nisy skončila remízou. Dva góly Peška nestačily, Sparta vyrovnala během minuty  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.